1185 har signert for søndagsåpent campus

Torsdag 15. desember skal høgskolestyret ved Høgskolen i Bergen bestemme om søndagsåpent campus skal innføres hele studieåret, eller om det fortsatt bare skal være en ekstraordinær ordning i eksamenstiden. I forslag til vedtak før styremøtet foreslås det å si nei. 

Det begrunnes av flere instanser i HiB-apparatet, men Fredrik Bødtker, leder i Studentparlamentet ved HiB reagerer spesielt på høgskoledirektørens beskrivelse av hva som er normalt og unormalt blant studentene i henhold til «arbeidstid». Høgskoledirektøren skriver blant annet at «Høgskolen bør innrette sine åpningstider etter den ordinære students arbeidstider og ikke iht avvikene»

Fredrik Bødtker, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen. Foto: Martin Furland
Fredrik Bødtker, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen.
Foto: Martin Furland

– Søndagsåpent er på ingen måte for avvikene. Vi vet at søndagen er en studiedag og da må også Høgskolen ha lokaler tilgjengelig for studentene som jobber på søndager. Helg er ikke fridager for studenter, slik som arbeidslivet. Det gjelder ikke bare i eksamenstiden, men hele semesteret, sier parlamentslederen ved HiB til Kontrast1.

I forslag til vedtak oppfordres det på tross av et nei til søndagsåpent, at man tar opp igjen saken etter man har fusjonert. Fredrik Bødtker peker på at fusjonspartnerne allerede har søndagsåpne campus.

– Det er utsatt seks ganger allerede og jeg tenker jo at det er på tide at man får gjort noe med det. Det er på tide å få på plass et vedtak og det å bruke dette med at man skal se det i helhet med HVL når man vet at alle de større studiestedene vi skal fusjonere med har søndagsåpent trenger man ikke vente til neste år for å finne ut at man også trenger det i Bergen. Det er viktig å skille seg ut, men å skille seg ut på denne saken er egentlig litt pinlig. Det er dumt at man stenger ned et så flott bygg en dag i uken når det kunne vært brukt til studenter. Søndagsåpent er et kvalitetshevende tiltak.

 

Tar frem igjen underskriftskampanje

Studentparlamentet i Bergen publiserte nylig en oppfordring til å signere en underskriftskampanje for et søndagsåpent campus, en kampanje som egentlig startet på HiBstudent-siden forrige gang saken var oppe i styret, da kom det rundt 900 signaturer, de siste par timene har det kommet flere hundre til og i skrivende stund har 1185 personer signert.

Du finner kampanjen HER

– Av alle saker vi har jobbet med er dette absolutt helt på toppen av studentsakene. Det er definitivt det som har skapt mest engasjement.
Det var egentlig et initiativ fra HiB-student-siden. Der dukket det opp en underskriftskampanje da saken var oppe i vår. Da kom det 900 signaturer og nå viderefører vi kampanjen. Vi tallfester viktigheten, avslutter Bødtker.

Les også: Kjemper for søndagsåpen campus

Foto: Mauricio Pavez/HiB
Foto: Mauricio Pavez/HiB

 

Setter pris på engasjementet

En av de som torsdag skal være med å ta avgjørelsen om hvor vidt det blir åpent campus eller ikke, er studentrepresentant i Høgskolestyret Sondre Johan Haugsdal Riisøen.

 – Hva tenker du om at så mange tydeligvis engasjerer seg i saken? 

– Det visert hvor viktig denne saken er og det er viktig at styrerepresentantene lytter til interessegruppene og her har man en sak som har truffet veldig mange. Jeg er overveldet over hvor mange som har valgt å engasjere seg.

Author: Karoline Skarstein