AGR, Cosnova Ben Deal til Advance CCS Solutions

AGR, et norskbasert brønnteknisk, boreprosjektledelse og reservoarhåndteringsselskap, har signert en avtale om å tilby konsulenttjenester til Cosnova om karbonfangst og -lagring.

Det norske statseide Cosnova opererer på oppdrag fra Olje- og energidepartementet og hjelper til med å utvikle teknologi og løsninger for å implementere kostnadseffektive og progressive løsninger for fangst og lagring av CO2.

I henhold til avtalen vil AGR fungere som Kasnovas tekniske konsulent, og tilby teknisk ekspertise med fasiliteter og kostnadsteknikk innen geologi, reservoarer, boring og brønnteknikk.

Swine Soland, administrerende direktør i AGR, sa: ”Når den norske regjeringen aktivt fremmer sin karbonnøytrale strategi, er karbonfangst, bruk og lagring (CCUS) nøkkelen til å takle klimaendringene og oppnå lavere utslippsmål.

På AGR har vi jobbet tett med Cosnova Group i mange år med det siste fullskalaprosjektet LASHIP. Så vi er glade for å bli gjenvalgt for å støtte Cosnova og ser frem til å mobilisere våre tekniske ressurser og kompetanse. “AGR-oppdrag så langt i dette bestemte området gir overflateanalyse av CO2-lagringssteder ved UKCS; Risikovurderings- og avbøtingsprogrammer for CO₂-lekkasjer i gassektoren som produserer i Nordsjøen; Og administrere boringen av vurderingen og en del av Australias fullskala lagringsbase.

Når det gjelder Longship, er det et CCUS-prosjekt som danner grunnlaget for den norske regjeringens klimaendringsstrategi, som finner sted på Norsemin Cement-anlegget i Oslo-Fjord-regionen med den første karbonfangsten. Longship har også midler til en transport- og spareplan Nordlys, Et felles prosjekt mellom hest, skall og total.

Northern Lights transporterer flytende CO2 fra fangstanlegg til en terminal i Icordon, Westland County. Derfra vil CO2 pumpes til et reservoar på havbunnen via en rørledning.

READ  Vices Committee for å støtte Norwegian Maritime Security Monitoring Committee

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *