Anstrengt stemning på Studentsenteret

Det er en anstrengt stemning i Egget på studentsenteret, og det er en stor diskusjon om hva semesteravgiften du betaler skal brukes til. 

Budsjettmøtet er i gang, og det er store diskusjoner om pengene hva som skal få mest av kultur eller idrett. De største diskusjonene går i om Kulturstyret skal kuttes med alt fra 100 000 kr, til nesten 200 000 kr. Kulturstyret finansierer driften til blant annet Hulen, og gir støtte til flere studentorganisasjoner i Bergen. Kuttet på Kulturstyret kan føre til at andre studentorganisasjoner også må kuttes, noe som kan påvirke studentsamfunnet i Bergen.

Velferdstinget søker også om penger for å få en fulltidsstilling. Det er diskusjoner om hvor mye penger de faktisk skal få til denne stillingen.

En annen diskusjon er om idrettslagene, som HiBI, NHHI, BISI og BSI skal kuttes, fordi noen av idrettene er dyre i drift. Andre mener at idrettslagene skal økes fordi det kan hjelpe på psykisk helse. Flere av idrettslagene øker med medlemmer hele tiden, derfor har budsjettkomiteen prøvd å gi 500kr per student til de forskjellige idrettslagene.

Skal aviser eller radioen kuttes? 

Mediene blir også godt diskutert. Studvest har mistet en del av annonsebidragene, og de mener at hvis de får de pengene som er satt opp budsjettkomiteen, vil de ikke kunne være en ukeavis i Bergen. STOFF har derimot aldri søkt om penger før, men ligger nå at til å få 100 000 for at de skal kunne fortsette med samme antall utgivelser. De har greid seg med det lille de har, men hvis de nå vil få penger, vil tilbudet deres være enda større. Hvis ikke må de kanskje kunne legges ned, eller søke penger fra Kulturstyret, noe som igjen vil påvirke mindre studentorganisasjoner. K7 Bulletin er allerede kuttet av budsjettkomiteen, hvor det er blandet diskusjon om de skal få penger og en ny sjanse, og om de faktisk vil greie å opprettholde det de sier de skal.

En av de største diskusjonene går på et forsalg om å kutte Studentradioen med 300 000, fordi de mener at det ikke er gode nok bevis på hvor mange lyttere de faktisk har. Det er diskutert at de kan gjøres om til podkast, noe som påstås å være mer lønnsomt.

Diskusjonen er stor, og det er ganske anstrengt stemning mellom representantene i Velferdstinget.

Vil du følge med på forslagene som kommer kan du følge med her:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sj2RZWI1_eNY3XluexOEgzxm6IfcEWJVhUHjZ2xJEJo/edit?pli=1#gid=0

Følg med på twitter: https://twitter.com/Kontrast1no

Author: Hanne Cecilie Sagen