Arrangerer egen fadderuke for studenforeldre

Fadderuken er allerede i full gang ved studiestedene i Bergen. Onsdag starter den alternative fadderuken for studentforeldre.

Studenter med Barn i Bergen er en studentorganisasjon for alle som har barn og studerer i Bergen. Organisasjonen ble startet i fjor, da studentforeldrene etterlyste et tilpasset tilbud. 

Leder av organisasjonen, Linn Elisabeth Solholm forteller at tilbudet i fadderuken som finnes på de ulike skolene er supert, men at det ikke er tilrettelagt for alle.

– De fleste arrangementene foregår på kveldstid, og oppfordrer ofte til konsumering av alkohol, forteller Solholm.

Solholm forteller at alle de som har lyst og mulighet til å delta i den ordinære fadderuken bør gjøre det, da det er viktig å stifte bekjentskaper i klassen. Samtidig påpeker hun at Studenter med barn i Bergens arrangementer bare er et ekstra tilbud utover det ordinære fadderprogrammet. En må altså ikke velge mellom å delta på vanlig fadderuke og fadderuke med studentfamilier.

– De studentene med barn som ikke klarer å skaffe barnevakt, eller som bare ønsker å skaffe seg et nettverk av studenter i samme livssituasjon er velkommen til å delta i en alternativ fadderuke med oss.

Ikke bare alkoholfritt

Selv om hovedfokuset ligger på at arrangementene skal være tilrettelagt for hele familien, vil én av dagene i fadderukene være forbeholdt foreldrene.

– Vi har en kveld som er forbeholdt foreldre med blant annet boblefotball, og da er planen å dra på byen utover kvelden. Det er ikke sånn at studenter med barn ikke drikker, men de fleste av arrangementene våre vil være rusfrie.

Solholm forteller at alle er velkommen til å gjøre som de ønsker. Om de er gravide, skal tidlig opp morgenen etter eller bare ønsker en rolig kveld.

 

Slik ser programmet for den alternative fadderuken ut:

17. august: Grilling og rebusløp i Nygårdsparken
19. august: Bli-kjent-kveld for studentforeldre
24. august: Aktivitetsdag
2.-4. september: Hyttetur til Kvamskogen

 

Author: Martin Furland