Audi legger til en elektrisk luksuskupé når de oppgraderer til Tesla Model S

Audi forventer at USA vil være det største markedet for sin nye elektriske firedørs coupé, en av de kraftigste bilene noensinne er produsert av Volkswagen AGs premiummerke. Den gir litt mindre brennende akselerasjon enn Blade-versjonen av Tesla Inc.s nyeste flaggskip sedan, Elon Musk, som oppfordrer fartssøkere til å gå utover “humoristisk” modus.

“Denne bilen er forhåndsbestemt for det amerikanske markedet,” sa Audis globale salgssjef Hildegard Wortman til reportere på en webcast. Han forventer at Nord-Amerika vil motta “50% pluss” salg, etterfulgt av Europa og Kina, samt asiatiske markeder, inkludert Sør-Korea og Japan.

Kombinerer e-tron SUV med et flaggskip sportsbil som GT Han sa at det tar sikte på å presentere Audis nyeste design og teknologi i stedet for å øke volumene. Årlig distribusjon av GT vil være mindre enn 10.000 biler. Audi lanserer sin neste high-end EV-Q4E-Tron kompakte crossover.

I et oppfølgingsintervju gjør Wordman det klart at det handler mer om å kommunisere et progressivt tankesett enn ren ytelse: “Du vil gjøre noe godt, du vil bidra til løsningen. Med e-Tron GT kan kundene våre se dette komplette bildet av hva Audi-merket står for. “

Omstrukturert strategi

Volkswagen har satt Audi i sentrum for sin omstrukturerte strategi for å fange Tesla, ledet av Marcus Duismann, som ble med i den tyske rivalen BMW AG for et år siden. E-tron er basert på GT-søstermerket Porsche Taekwondo-modell og har e-tron SUV og sportsbag som Tesla solgte i Norge i fjor før det skandinaviske landet fikk Super Bowl-popularitet i interesse for batteridrevne biler.

Etter en flat start har VW Group i år økt utgivelsen av batteridrevne biler med nyere modeller, inkludert VW ID4 og en mer omfattende versjon av Taekwondo. E-tron GT er produsert på en Audi-base i Tyskland og spesialiserer seg på eksklusive flaggskipbiler med merkets forbrenningstidshelt, R8 Roadster, som står overfor en usikker fremtid da Deuceman bekrefter at den vil akselerere bevegelsen mot elektriske biler.

READ  Easy Park integreres med Recharge, og øker sikkerheten for lading av elektriske biler i Norden

Skåret design

ETron GT har et nytt redesign av Audis unike frontgitter, markerte bakskjerm og mer skulpturell design sammenlignet med R8 eller andre pent kuttede sportsbiler. ETron GT treffer showrooms i vår, med priser fra 800 til 99 800 ($ 121.000). Batteriene som leveres av LG Cem Ltd. vil tilby en rekkevidde på 383 kilometer (238 miles), ifølge uoffisielle EPA-estimater.

En Sportier RS-versjon kommanderer minst 8 138 200, en prislapp som ligner på Model S Blade, som Tesla kaller verdens raskeste bil. Audi hevder at RS637 leverer hestekrefter med ‘over boost’ og kan akselerere fra null til 100 km / t på 3,3 sekunder på 3,3 sekunder sammenlignet med de oppgitte 2,1 sekunder for bladet. 250 km / t (155 mph) ved høye hastigheter.

Under en testkjøring han promoterte på LinkedIn i forrige uke, smilte og smilte VW-sjef Herbert Dice. Akselerasjonen til e-tron GT var enda raskere, der han hyllet funksjoner, inkludert et valgfritt vegetarisk interiør som bruker 800 volts hurtiglading og resirkulerte materialer. . Enn huden. Han spådde at bilen ville “utvise mange kunder fra forbrenningsverdenen for alltid”.

Abonnere Mint Nyhetsbrev

* Skriv inn riktig e-postadresse

* Takk for at du abonnerte på nyhetsbrevet vårt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *