Batteri-elektriske teknologier som møter utfordringer, sier Cummins Linberger

[Stay on top of transportation news: Get TTNews in your inbox.]

Den nåværende utfordringen for nye batterielektriske teknologier er at disse systemene ennå ikke har vist måter å tilpasse seg markedet for kommersielle kjøretøyer, ifølge Cummins Inc. Konsernsjef Tom Linberger sa under en inntjeningsanrop fra fjerde kvartal fra en uavhengig maskinprodusent.

“De har ikke penger i lastebiler,” sa styreleder Linberger.

I stedet er det regelverket i noen stater som utløser disse teknologiene, “dette er egentlig ikke en styrke, teknologi og ytelsesdebatt,” sa Linberger.

Så det er ingen forutinntatt forestilling om markedsandeler i dette segmentet, sa han. “Det hopper overalt.”

Cummins bemerket at strategien er å stadig innovere i produktlinjen med kraftløsninger, inkludert diesel- og naturgassdrivstoffceller, hybrid- og fullelektriske opsjoner.

“Så vi konkurrerer, ikke misforstå meg,” sa Linberger, “men konkurransegrunnlaget er at dette ikke er den normale ytelseskostnaden vi brukte med diesel.”

Cummins ‘forsknings-, ingeniør- og utviklingsutgifter i 4. kvartal 2020, som endte 31. desember, var $ 255 millioner, opp fra $ 271 millioner året før.

For hele året falt utgiftene med 1 milliard dollar til 900 millioner dollar fra 2019 da det gjennomgikk og reduserte planene sine som svar på den globale økonomiske sammentrekningen utløst av epidemien, sa det Columbus-baserte selskapet.

Jeg

:Linberger

I 4. kvartal økte Cummins ‘salg i det nye kraftsegmentet 89% til $ 34 millioner. Det drives for det meste da det er stor etterspørsel i transport- og skolebussmarkeder og elektrolyseprosjekter.

Cummins bemerket at elektrolysøren er et system som bruker strøm til å bryte ned vann til hydrogen og oksygen i en prosess som kalles elektrolyse. Gjennom elektrolyse produserer elektrolysesystemet hydrogengass. Det resterende oksygenet slippes ut i atmosfæren eller kan i noen tilfeller fanges opp eller lagres for å levere andre industrielle prosesser eller medisinske gasser.

READ  Desafío de la mega operación de seguridad en Binamar

Hydrogengass kan lagres som komprimert gass eller flytende, og siden hydrogen er en energibærer, kan den brukes til ethvert hydrogenbrenselcelleverktøy som tog, busser, lastebiler eller datasentre.

Cummins sa at hundrevis av elektrolysatorer opererer i bransjen.

Quebec har levert et 20 megawatt BMW elektrolysersystem for å produsere grønt hydrogen innen 2020 i Beaconcr, Quebec, den største operasjonen i verden. Systemet ble installert på et produksjonsanlegg for flytende hydrogen og startet sin virksomhet sent i fjor.

Den kan produsere mer enn 3000 tonn hydrogen årlig ved bruk av vannkraft.

Cummins leverte i fjor drivstoffcellemoduler til Asco, Norges største dagligvaregrossist, integrert i fire Scanias lastebiler. Ved å bruke 100% fornybart drivstoff reduserer Asko energibruken med 20% og blir til slutt en drivstoffcelle-pilot for lastebiler da den blir en selvforsynt leverandør av ren energi.

Veiskilt

Hva om ulykker og kjøreinntekter kan forhindres før de inntreffer? I denne episoden snakker programleder Seth Cleventure med to teknologidirektører og diskuterer hvordan maskinlæring best kan implementere forretningsbeslutninger og en proaktiv holdning til sikkerhet. Lytt til et utdrag over, gå og hente hele programmet RoadSigns.TTNews.com.

I mellomtiden registrerte Cummins ‘nye kraftdivisjon et EPIDTA-tap på 51 millioner dollar (renter, skatt, avskrivninger og inntekt før gjeld). Kostnader knyttet til utvikling av brenselceller og produkter som støtter elektrolysatorer og batterielektriske kjøretøy bidro til EPIDA-tap.

“Hvis du tester folks fantasi om hvordan fremtiden med lite karbon vil se ut, tror jeg alle fra myndighetsmyndigheter til barna mine forstår hva batteribiler kan bety, og de får det,” sa Linberger. “Jeg tror det ikke er klart hvilken rolle hydrogen spiller i stort energiforbruk, jo større energibehov.”

READ  AGR, Cosnova Ben Deal til Advance CCS Solutions

Men hydrogen forsvinner ikke. Det er det mest utbredte elementet på jorden.

US Department of Energy sier at det er et alternativt drivstoff med mer energi i vekt. Den er låst i store mengder i vann, hydrokarboner og annet organisk materiale.

Trenger du flere nyheter? Lytt til dagens daglige konferanse nedenfor eller gå her for mer informasjon:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *