Bilindustrien satser fremtiden på batterier

“Dagens batterier er ikke konkurransedyktige,” sa Jagdeep Singh, administrerende direktør i QuantumScape, som er basert i San Jose, California. “Batterier har et enormt potensiale og er avgjørende for en fornybar energiøkonomi, men de må forbedres.”

For det meste er alle pengene som går til batteriteknologi gode nyheter. Det setter kapitalismen i arbeid for å løse et globalt problem. Men denne omorganiseringen av bilindustrien vil også ta noe toll, for eksempel selskaper som lager deler til biler og lastebiler med forbrenningsmotorer, eller bilprodusenter og investorer som satser på feil teknologi.

“Batteriinnovasjoner er ikke over natten,” sa Venkat Srinivasan, direktør for Argonne National Laboratory for Energy Storage Science Collaborative Center. “Det kan ta mange år. Alle slags ting kan skje. “

De fleste eksperter er sikre på at etterspørselen etter batterier vil styrke Kina, som foredler de fleste metallene som brukes i batterier og produserer mer enn 70 prosent av alle battericeller. Og Kinas kontroll over batteriproduksjon vil bare reduseres marginalt i løpet av det neste tiåret til tross for ambisiøse planer om å utvide produksjonen i Europa og USA, ifølge anslag fra Roland Berger, et tysk ledelseskonsulentfirma.

Batteriproduksjon har “dype geopolitiske forgreninger,” sa Tom Einar Jensen, administrerende direktør i Freyr, som bygger en batterifabrikk i Nord-Norge for å utnytte regionens rikelige vind- og vannkraft. “Den europeiske bilindustrien vil ikke være avhengig av import fra Asia generelt og Kina spesielt,” la han til.

Freyr planlegger å skaffe $ 850 millioner dollar som en del av en foreslått fusjon med Alussa Energy Acquisition Corporation, et shell-selskap som solgte aksjer før det hadde eiendeler. Avtalen, som ble kunngjort i januar, vil gi Freyr en børsnotering på New York Stock Exchange. Selskapet planlegger å produsere batterier ved hjelp av teknologi utviklet av 24M Technologies i Cambridge, Mass.

READ  Storm Darcy utnevnt - møtte kontor

Bransjens første prioritet er å gjøre batterier billigere. Elektriske bilbatterier til et mellomstort kjøretøy koster rundt $ 15 000, eller omtrent det dobbelte av prisen elbiler må ha for å oppnå masseaksept, sa Srinivasan.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *