Britisk kvinne fengslet i to år i Dubai på grunn av WhatsApp-meldingen ‘F *** you’

En britisk kvinne som ble dømt til to års fengsel i Dubai *** har fått lov til å forlate landet etter å ha betalt en bot på $ 600 for en WhatsApp-melding du sendte til en leilighetskamerat.

Den 31 år gamle personalsjefen skal ha vært veldig lettet etter at han ble løslatt for noen dager siden etter å ha blitt tvunget til å flytte til isolerte hoteller av alle innvandrere fra De forente arabiske emirater.

Nå hjemme hos foreldrene i Clochester har han fortalt venner at han ønsker å legge den ‘traumatiske ordren’ testen bak seg.

Da han ble stoppet på flyplassen 30. januar, ble han forhindret fra å forlate Dubai og returnere til Storbritannia.

En britisk kvinne som tilbrakte to år i fengsel i Dubai *** har fått lov til å forlate landet etter å ha betalt en bot på $ 600 (arkivfoto) for en WhatsApp-melding du sendte til en flatkamerat.

Han oppdaget at hans ukrainske flatvenninne hadde inngitt en strafferettslig klage i henhold til de strenge lovene om nettkriminalitet i De forente arabiske emirater.

Paret stilte opp for å bruke et spisebord i leiligheten de delte under lockouten.

Den tidligere flatvenninnen nektet å trekke tilbake klagen.

Til tross for at han ble advart om at han ville bli fengslet, ble han bøtelagt etter å ha tjent på hans vegne av britisk ambassadepersonell i Dubai og De forente arabiske emirater i London.

Radha Stirling, grunnleggeren som ble arrestert i Dubai for å representere kvinnen, sa kombinasjonen av diplomatisk press og mediedekning førte til at kvinnen fikk lov til å forlate.

Fru Sterling sa: ‘Etter en veldig traumatisk opplevelse visste han at han kanskje hadde fengslet den. Ingen trenger å gå gjennom dette. ‘

READ  Far filmet snorkling før han spiste haien mens sønnen lekte

HR-sjefen, som utelukkende snakket med Mail Online før han kom tilbake til Storbritannia, sa: ‘Det er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg har mye å tape.

‘Jeg har ingen leilighet, ingen jobb, ingen penger. Visumet mitt for å bli her utløper 12. februar, noe politiet ikke forsto.

‘Jeg slår hodet mot en murvegg. Ingen merker det. ‘

Lale Shahravesh har blitt beskyldt for å ha baktalt mannen sin andre kone på et Facebook-innlegg som kalte henne hest.

Lale Shahravesh har blitt beskyldt for å ha baktalt mannen sin andre kone på et Facebook-innlegg som kalte henne hest.

Hennes knipe var at en mamma Lale Shahrawesh ble beskyldt for å legge ut en ærekrenkende uttalelse på et Facebook-innlegg som kalte ektemannens andre kone en hest.

Shahrawesh, opprinnelig fra Richmond, Surrey, flyttet til Dubai etter at mannen hennes døde.

Det var først da han prøvde å dra, at han oppdaget at ekskona hans hadde klaget på et Facebook-innlegg han hadde laget to år tidligere.

Etter å ha møtt i retten ble Shahrawesh bøtelagt 25.625 Rs og fikk forlate Dubai i april 2019.

Personaladministratoren har bedt den britiske ambassaden om hjelp, men det er usannsynlig at de vil gripe inn i Dubais rettssystem.

Radha Stirling, administrerende direktør i Dubai, som representerer kvinnen, sa: ‘Dette er en skremmende situasjon som noen må møte. Han måtte delta på en rekke politistasjoner der personalet hadde begrenset engelsk og kommunikasjonen var vanskelig.

‘Hver offiser så ut til å ta forskjellig hva som ville skje med henne, hvor lang tid det ville ta, hvis hun fikk gå. De fleste er sjokkert over denne opplevelsen.

Politiet beslagla passet hans og mobiltelefonen for å samle bevis, ‘la Stirling til.

READ  Kinesiske fly kommer inn i Taiwans luftvernområde | Taiwan

‘Politiet tok uttalelsen fra kvinnen som innrømmet det frekke ordet, men de følte behovet for å behandle telefonen hennes gjennom rettsmedisinsk avdeling, som kan ta uker, måneder eller måneder.

‘Ingenting er klart, ingenting er logisk. Hvis hun erkjenner straffskyld i sin uttalelse, bør de da trekke henne gjennom en lang bevisinnhentingsprosess?

‘Vi har henvendt oss til den britiske ambassaden for å få hjelp og De forente arabiske emiratens ambassadør i Storbritannia.

‘Uten inngrep vil kvinnen sannsynligvis tilbringe flere måneder i De forente arabiske emirater, noe som kanskje ikke er fengselsstraff. Dette er ikke måten å behandle besøkende og utlendinger i Dubai ‘.

Kvinnen hadde tidligere bodd i Dubai uten problemer siden 2018, men står nå overfor en straffesak (arkivfoto)

Kvinnen hadde tidligere bodd i Dubai uten problemer siden 2018, men står nå overfor en straffesak (arkivfoto)

Kvinnen fortalte Solen i går: ‘Jeg kunne ikke tro hva flatvenninnen min gjorde – hun var så ekkelt.

‘Jeg ba henne om å trekke tilbake klagen, men‘ dette er en straffesak, ’sa han.

Når han snakket med arrestanter i Dubai i går, la han til: ‘Jeg forventer aldri at en europeer skal dra nytte av de strenge lovene i De forente arabiske emirater.

‘Vi delte en leilighet, og vi var alle normale med hverandre.

‘Jeg har aldri vært i trøbbel i mitt liv, og jeg er sjokkert over at jeg ble funnet skyldig i en privat WhatsApp-utveksling med noen jeg bodde hos.

‘Det verste er at nyheten var der for mange måneder siden, og først nå, når jeg har sendt alle eiendelene mine, bestilt en flytur og visumet utløper, vil jeg til og med finne ut av denne saken.

“Jeg prøvde å tigge henne om å henvise saken, men hun syntes ikke å bry seg om virkningen.”

READ  Elleve republikanere stemmer for å fjerne Marjorie Taylor Green fra gruppen

Advokaten hans har tidligere kritisert De forente arabiske emiraters lover om nettkriminalitet.

Stirling sa: ‘Brutt lovgivning om nettkriminalitet i De forente arabiske emirater har ført til arrestasjonen av et stort antall utenlandske statsborgere.

‘De som kommer til De forente arabiske emirater kan bli arrestert, arrestert, tiltalt på grunnlag av et sannhetsord, en angrepsrapport eller ærekrenkende som sies å være varm for øyeblikket, og lovene om cyberkriminalitet i De forente arabiske emirater er utenomjordiske, dvs. denne rapporten kan ha blitt lekket utfra. De forente arabiske emirater.

‘Det absurde med disse lovene er at ektefeller, kolleger, venner, skolebarn, hevngjerrige og hatefulle individer og provoserende individer har lov til å ha fengselkort på personene de omgås med, og de trenger ikke engang å kjenne dem.

‘Helt fremmede kan si at kommentarer på sosiale medier er skadelige for myndighetene, og i henhold til lovene vil de bli tiltalt, bøtelagt og fengslet.’

‘Rettssaker i Dubai er langvarige, og det kan ta måneder før en så triviell sak går gjennom det lokale systemet, og dermed avslutter lidelsen.

Med hotellovernatting, advokatavgifter og visumbøter kan en absurd tiltale raskt eskalere til titusenvis av pounds, tap av arbeidsplasser og i verste fall fengsel.

‘Antallet mennesker er ofte utenkelig, spesielt når familiemedlemmer skilles.’

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *