Brunost: Norsk brunost forklart

En av de mest populære norske rettene for den utenlandske besøkende er en av de vanligste i landet. Brunost Selv om det ikke er teknisk en ost, oversettes det til brunost.

Når den spises ofte til frokost, kan den nytes når som helst og lett å finne på et hvilket som helst supermarked eller hotellfrokostbuffé.

En tradisjonell mat

Det meste av Norges nasjonale kjøkken minner om dagene som et fattig land, uten noe bortkastet, og de grunnleggende tiltakene for å overleve er å bevare fisk og kjøtt til å vare vinteren.

Som et produkt av osteproduksjonen er brunost et godt eksempel på å kaste bort noe. Den resterende mysen fra osteproduksjonen kokes til den blir karamell. Etter avkjøling er den pakket i batcher og selges landsdekkende.

Spørsmålet om brunost er sunt har skapt kontrovers i Norge de siste årene. Den inneholder kalsium, protein og vitamin B og er ikke engang salt, men det høye sukker- og fettinnholdet gjorde det til en kommune Begrens bruken På skolene.

Typer brunost

Det er Mange typer Brunost er tilgjengelig i et norsk supermarked og lager flertallet av den nasjonale melketannen.

Den største forskjellen mellom merkevarer kommer fra råvaren. Du kan bruke myse fra kumelk, geitemelk eller blanding, geitemelk gir en sterk smak. Smaken og fargen på sluttproduktet påvirkes av koketiden. Langvarig bly til mørkere farge og mer intens smak.

GoodfriendStalchost Brunost er det vanligste merket som spises i Norge. For mange er det det eneste valget og regnes som det mest fleksible alternativet for enhver anledning. Kremost Mangelen på geitemelk er populær blant de som liker en mild smak. Queen of the Sky Hele matvarer og tilgjengelig i USA fra Amazon.

Hvordan spise brunost

Uansett hvilket merke du velger, spises brunost alltid i tynne skiver. Det er sjelden å se en brunostinblokk uten osteskiver.

En skive brunost på vanlig brød eller sprøstekt brød gir en veldig rask og enkel frokost, lunsj eller ettermiddagsmatbit. Men brunost kan spises som en del av en dessert, ofte med vaffel og syltetøy eller som en del av en saus spesielt for sport.

Hva liker du med smaken av brunost?

Det er rettferdig å si at brunost er en kjøpt smak. Mange som prøver dette for første gang uten forventning, synes den uventede faste desserten er en ubehagelig opplevelse. Noen sammenligner smaken med karamell, andre Karamell, Populært melkegodteri fra Latin-Amerika.

For første gangs besøkende anbefaler jeg at du ikke prøver brunost som en del av en deilig frokost. Prøv i stedet dette som en dessert med syltetøy på vaffel. Dette vil bidra til å sette tankene dine på rett sted for din første smak.

READ  Jens Better Hawk: - Konkurransevinner

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *