C. Wind introduserer hybrid overflateffektfartøy

C. Wind, en del av Global Marine Group, har kunngjort distribusjonen av verdens første hybriddrevne Surface Impact Ship (SES). C. Vindpioner. Brukt på Crew Transfer Vessel (CDV) Pakke 1 og 2 Havvindparker etter langsiktig leieavtale med strsted.

Bygget av White Shipyard, har skipet et hybrid diesel- og batteristrømforsyning som gjør at det kan kjøre helt på batteristrøm mens det venter i havnen eller vindparken, noe som resulterer i redusert forbrenning av drivstoff og CO2. Den er i stand til å frakte 24 passasjerer.

Med overflateeffekt skrogform og stiv kompensasjonsteknologi, er

C. VindpionerVed hastigheter over 43,5 km / t kan den trygt overføres og byttes over havtilstander over 1,8 mHz, mens luftputen reduserer bevegelse og akselerasjon gjennom bevegelseskontrollsystemet. C. Wind sa at det gir en jevn og behagelig opplevelse for teknikere og mannskaper.

CWind hevder at skipet har 20% mer drivstoffeffektivitet enn konvensjonelle CDVer, som går på 43 mph og 24 mph. For en typisk vindpark som ligger 30 nm fra havnen, bruker den hybrid SES for å redusere CO2 til 110 tonn per skip per år.

Nathanel Alison, administrerende direktør i C.Wind sa: “Introduksjonen av Civind Pioneer markerer en viktig milepæl for bransjen og baner vei for å nå netto nullmål. Vi har levert det – den nye generasjonen CDV.

Det hybride SES Group-bytteskipet ble utviklet i samarbeid med ESNA, et skipsbyggingselskap med base i Norges Christian Sand. ESNA spesialiserer seg på teknologier med lavt utslipp og utvikling av overflateeffekt for å gi kommersielt konkurransedyktige fartøy betydelige karbonreduksjoner etter design.

Naval Architect og medstifter av ESNA, Drive H. Espeland sa: “Vi er glade for å se introduksjonen av C Wind Pioneer. Han var ikke bare et trinnskifte for sjøvannsindustrien, men også for SES-design fordi han var den første SES som hadde 100% elektriske luftpute-systemer som var morsomme og utfordrende. å oppnå.

READ  Seng ved sengetid: Fara sykling f / AR med innovativt integrert sekkesystem

“Som SES reduserer han utslipp ved å gi lavere motstand ved høyere hastigheter, og luftpute bevegelsesdumping tillater marine operasjoner i samme bølgehøyde som større fartøyer. Ved å velge en SES, kan utslippene reduseres ved å bygge et mindre fartøy for samme jobb. ”

Den hybride SES-fremdriftsmotoren leverer sprinthastighet og ekstrem Pollard-busk fra sine 1.600 kW installerte dieselmotorer, noe som kan øke batteriet til 1800 kW.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *