Dagens sportsnyheter: hva du trenger å vite

Siste – Rafael Nadal kantet italienske 16. frø Fabio Fognini 6-3 6-4 6-2 for å nå sin trettende kvartfinale i Australian Open mandag.

Rafael Nadal
Foto: © AFLO SPORTS 2019

Det andre spanske frøet, som jager rekord 21 Grand Slam-titler, holdt fast mot Fogninis voldsomme slag og kjempet strålende.

Han organiserte en kvartfinalekamp med den greske femtefrøen Stefanos Tsitsipas, som gikk videre til åttendedelsfinalen etter at niende frø Matteo Berrettini trakk seg på grunn av magestamme.

Daniil Medvedev presset Mackenzie McDonald 6-4 6-2 6-3 til side for å utvide sin seiersrekke til 18 kamper og satte opp en helrussisk kvartfinale med Andrey Rublev, som ble tildelt en plass på de åtte siste etter Norges Casper. Ruud. pensjonist skadet.

Medvedev og Rublev blir med i den russiske kvalifiseringen Aslan Karatsev i kvartfinalen, noe som gjør det første gang i Open-tiden at tre russiske menn har nådd kvartfinalen på samme Grand Slam.

Topprangerte Ash Barty forseglet en dominerende 6-3 6-4-seier over amerikanske Shelby Rogers for å nå minst kvartfinalen for tredje år på rad.

Hun møter 25. frø Karolina Muchova i åttendedelsfinalen etter at tsjekkeren slo belgiske Elise Mertens 7-6 (5) 7-5.

Jessica Pegula fortsatte drømmeserien i Melbourne med en 6-4 3-6 6-3-seier over den femte seedede ukrainske Elina Svitolina for å sette opp en amerikansk kvartfinale mot Jennifer Brady, som beseiret kroatiske Donna Vekic 6-1 7- 5 .

Reuters

Alonso forlater sykehuset for å fortsette å komme seg hjemme

Den spanske formel 1-sjåføren Fernando Alonso forlot sykehuset i Sveits fire dager etter å ha blitt truffet av en bil mens han syklet, sa Alpinteamet hans.

READ  Alexander Kielland House / Trodahl Architects

Bilder fra det spanske TV-nettverket Cuatro viste Alonso forlate sykehuset i Bern, hvor han hadde blitt operert for å behandle et kjevebrudd som ble påført i ulykken nær sitt hjem i Lugano.

Den 39 år gamle dobbelte verdensmesteren kommer tilbake til Formel 1 denne sesongen med Alpine (tidligere Renault) -laget etter to år ute av sporten.

“Etter en 48-timers observasjonsperiode på sykehuset … Fernado Alonso er nå løslatt for å fortsette sin bedring hjemme,” sa Alpine i en uttalelse.

“Han vil nå ha en kort periode med fullstendig hvile før han fortsetter treningen gradvis for å forberede seg på sesongstart.”

Han forventes å være i stand til sesongåpningen i Bahrain 28. mars.

Reuters

Jordan donerer millioner til amerikanske klinikker.

Amerikansk basketballstor Michael Jordan har lovet 13,8 millioner dollar for å bidra til å bygge to medisinske klinikker for uforsikrede samfunn i hjembyen Wilmington, North Carolina.

Klinikkene er planlagt å åpne tidlig i 2022.

Jordan, som vokste opp og gikk på videregående skole i Wilmington, hadde tidligere donert $ 9,7 millioner for å etablere familieklinikker i Charlotte for å støtte sårbare samfunn.

“Jeg er veldig stolt av å igjen samarbeide med Novant Health for å utvide Family Clinic-modellen for å gi bedre tilgang til kritiske medisinske tjenester i hjembyen min,” sa Jordan, 57, i en uttalelse.

“Alle skal ha tilgang til helsevesen av høy kvalitet, uansett hvor de bor eller om de har forsikring eller ikke.”

I juni hadde Jordan lovet 138 millioner dollar det neste tiåret til organisasjoner som var dedikert til å sikre rasemessig likhet.

Jordan, en seks ganger NBA-mester som ledet Chicago Bulls-dynastiet på 1990-tallet, er medlem av Basketball Hall of Fame og eier Charlotte Hornets.

READ  Nytt eggstokkreftmedisin kan gi kvinner år å leve

Reuters

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *