Den første dosen med vaksine gir to tredjedeler beskyttelse i alle aldersgrupper, basert på midlertidige resultater

JegTaly vil bare bruke AstraZeneca coronavirus-vaksinen for personer mellom 18 og 55 år som har god helse, skriver han. Erica Di Blasi i Torino.

For de mest utsatte, inkludert personer over 55 og yngre mennesker med betydelige helseproblemer, vil “mRNA-baserte” vaksiner fra Pfizer / BioNTech og Moderna bli brukt, kunngjorde regjeringen i Roma.

AstraZeneca jab vil bli gitt først til visse prioriterte grupper som skole- og universitetspersonell, militæret, politiet og fengselsbetjentene og fanger, etterfulgt av resten av befolkningen.

Den italienske regjeringen siterte mer “robuste” data om effekten av AstraZeneca-vaksinen blant yngre voksne.

Dens legemiddelgodkjenningsorgan bemerket at med tilgjengelige data, “når det gjelder prosentvis reduksjon i hyppigheten av symptomatiske infeksjoner, er effekten av AstraZeneca-vaksinen lavere enn for mRNA-vaksiner.”

Til tross for dette fortsetter “beskyttelsesnivået som tilbys av AstraZeneca-vaksinen å gi betydelig fordel ved å inneholde pandemien.”

I forrige uke sa Spania at det også ville begrense bruken av Astra-jab til de under 55 år, mens Tyskland, Frankrike, Østerrike og Norge bare vil gi injeksjonen til personer under 65 år.

READ  Planlegg for 49 nye hjem blant de nyeste Mendip-appene

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *