– Det skal etter sigende være umulig å stryke

Siden sist har jeg lekt litt turist, og kjæresten har vært på besøk. Det er befriende å se studentbyen fra en litt annen vinkel. Eksamener har blitt tilbakelagt på skolen, og gradestokken begynner sakte, men sikkert å krype nedover.

Da frøkna kom helt fra Norge tenkte jeg kunne dra på meg spanderbuksene, og ta med henne på hvalsafari. Det ble en liten diskusjon hvorvidt vi kom til å se hval eller ikke, men etter en time fikk vi svar på det. Vi så en hval. Nei, vi så faktisk to! Dessverre kan jeg ikke bevise det med bilde, da jeg ikke tok med meg telelinse, slik som alle andre på den båten. Ellers kan jeg melde om en sjøsykprosent på ca 30, så vaskemannskapet fikk også litt å gjøre.

Vetle etter kvartmaraton.
Vetle etter kvartmaraton.

Det tilsettes en god del sukker i maten her borte, det merkes på mer enn bare tennene. Dama syntes jeg hadde lagt på meg litt for mange pounds, så hun dro meg med på et kvartmaraton hvor en i tillegg til å måtte løpe ble en dynket i (helt sikkert kreftfremkallende) farger. Som kjent står hovmod for fall, og før vi skulle løpe synes jeg at 5km var veldig lite. En kan trygt si jeg understreket poenget mitt med å løpe i flipflops. Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg aldri har følt meg så dum i hele mitt liv. Moro var det læll, og det så ut som jeg var 80 år etter løpet, grunnet alle fargestoffene.

Fire andre nordmenn tok også turen over dammen. I helgen hadde Todd Terje, Matoma, Cashmere Cat og KYGO konserter på CRSSD festivalen her i San Diego. Hvorvidt publikum var gira grunnet pillene de spiste til frokost, eller om de norske artistene leverte høyt nivå vites ikke, men det var gøy å se at norsk musikk faktisk er en eksportvare i 2015.

Matomakonsert
Foto: Vetle Ruud

På skolebenken skjer det også saker og ting. Her i USA teller så å si alt inn på sluttkarakteren. Hvor mye du deltar i timen, hvor ofte du kommer til timene og hjemmelekser blir attpåtil karaktersatt. Det skal etter sigende være umulig å stryke, men jeg føler jeg gjør mitt for å motbevise haterne.

Author: Vetle Berge Ruud