Det store russiske missilskipet seiler Wandererfjorden nær norskegrensen

Missilskip “Marshall UstinovDe siste dagene har Russland kommet fra den vestlige delen av Barentshavet, et område preget av “russiske missilangrep.”

På vei mot Kolahalvøya tok krigsskipet en uvanlig rute til den vannet Wanger Ford, som markerte den russisk-norske maritime grensen.

– Slik båtliv vest for Fiskerhalvøya er noe vi ikke har sett i nyere tid, sa maj. Bringer Stortel, en talsmann for de norske stabssjefene.

Han bekrefter at dette er et raketeskip i Slava-klassen.

Marshall Ustinov“Dette er den tredje største krigsskipekspedisjonen til den russiske nordlige marinen etter hangarskipet”Admiral Kuznetsov“Og atomdrevet missilskip”Pyotr Veligie”.

Kart: Foreldervisning / Google Map

Som tidligere rapportert av Parents Observer, “Marshall UstinovAvgang fra Severomorsk i februar.

Reklame

“I helgen seilte skipet i internasjonalt og russisk farvann, utenfor kysten vest for Fishermen-halvøya,” sa Stortell i et telefonintervju.

Stortell sa at det norske militæret overvåket det russiske krigsskipets bevegelser.

Foreldrenes observatør visste ikke om noe lignende fartøy med store russiske krigsskip veldig nær norsk maritim farvann på Wangerfjorden på noe tidspunkt i post-sovjetisk historie. Vanligvis bærer og seiler fiskere fra den nordlige marinen fiskere til den vestlige delen av Barentshavet nord for halvøya.

Den nærmeste reisen til norsk maritimt territorium utenfor Grenz-Jacobselv finner sted samme dag som US Air Force B1-bombefly lander på Orland flybase nær Trondheim, 1200 kilometer sør for Russland.

Marshall Ustinov”186 meter lang og lansert i 1986. Krigsskipet er basert i Severomorsk, nord for Murmansk.

READ  Oljedirektoratet reviderer den norske ressursvurderingen av havet

Skipet har et mannskap på rundt 500 og inkluderer 16 anti-skipsraketter, 64 langdistanse luft-raketter, 40 korte rekkevidde-til-luft-missiler, samt artillerisystemer og ubåter stridshoder.

Stort missilskip “Admiral Ustinov” (til venstre) ved havnen i Chevrolet. Foto: Thomas Nilsson

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *