Dette er de nye aktivitetene – VG.

I følge statsminister Erna Solberg (H) har vi ikke tid til å se om tiltakene vil fungere. Derfor strammes de nå ytterligere inn.

Saken oppdateres.

– Situasjonen er alvorlig. “Vi må ta ansvar, og det er helt nødvendig å unngå en ny streik,” sa statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse i dag.

Hun ber om å bli hjemme så mye som mulig og ha så mye sosial interaksjon med andre som mulig.

– Hele målet mitt er at vi kan feire jul. Det er ikke lett, men jeg håper, hun er en VG.

Dette er de nye aktivitetene:

 • Alle skal være hjemme så mye som mulig
 • Ved helt spesielle anledninger kan du invitere opptil fem personer hjem
 • Må være minst 2 meter fra de som er i faregrupper
 • Maksimalt 20 personer på private arrangementer på offentlige steder og 50 personer på innendørs arrangementer uten faste seter. Innendørs kan det være opptil 200 personer hvis alle tilskuerne sitter i faste seter.
 • National Bar Parking kl. 24.00
 • Unngå unødvendige innenlandsreiser. Unntak: Forretningsreiser som anses som nødvendige og turer for fritidsaktiviteter som kan gjennomføres uten kontakt med andre.
 • Alle universiteter, høyskoler og yrkesfaglige høyskoler bør evaluere om de kan redusere undervisning og andre aktiviteter som bidrar til økt mobilitet, inkludert press på offentlig transport.
 • Sertifiseringskravene til den fullførte testen blir introdusert i alle de røde landene
 • Enkeltpersoner som ankommer uten fast bosted eller arbeidsgiver, må bo på et Corona-hotell i opptil 10 dager

Den siste regelendringen er at en bestemor eller noen andre kan reise til Norge, men den første delen av oppholdet må være på hotell.

Disse tiltakene vil tre i kraft mandag 9. november. Les hele listen over anbefalingene og hva rådene er Her.

Les mer

Dette er handlingene som gjelder nå

Du kan trene, men du kan kontrollere aktiviteten

– Du kan gå på treningsstudioet og gjøre andre ting, men vi har veldig klare råd om det. Vi lukker ikke alle funksjoner, men vær forsiktig. Statsministeren sier at jo flere mennesker du møter, desto mer sannsynlig er det at du blir smittet, og jo mer belastning legger du på infeksjonsovervåking.

READ  Norge - Israel kansellert

Regjeringens mål er å redusere epidemien nok til å gjøre julen så normal som mulig. Regjeringen vil foreta en ny vurdering av aktivitetene før jul.

– Situasjonen er veldig alvorlig. Hvis veksten fortsetter på samme måte, kan vi glede oss over det de fleste land i Europa gjør. Solberg sier han frykter helsetjenesten vil kollapse.

– Tror du at du kan redde julen?

– Hvis vi har god støtte for tiltakene, kan situasjonen være en annen. Men usikkerheten rundt situasjonen er nå større enn forrige uke, sa helseminister Bent Hoy på en pressekonferanse.

Det refererer til forskjellige regler for sosial interaksjon:

 • Hvis du er singel, kan du ha fysisk kontakt med to eller tre nære kontakter De er som familie.
 • Ved helt spesielle anledninger kan du invitere fem personer hjem: hvis du er 40 eller 50, har du kanskje veldig nære venner hjemme, men du kan ikke invitere dem hjem for å ha det gøy, sier Bent Hei.

I følge Solberg burde vi droppe partiene nå, fordi kombinasjonen av alkohol og mange andre har ført til mange store eksplosjoner:

– Noen sier at tidligere drikking vil føre til private fester, som svaret: Det må være slutt på fester i en periode nå.

Politiet vil også implementere for å kontrollere epidemien i fremtiden.

– Hvor raskt skal vi se en kraftig nedgang i spredningen av epidemien for å unngå nedleggelse?

– Vi vet det tar to uker å se effekten. Vi har litt informasjon om at bevegelsen har avtatt den siste uken. Men vi må se effekten av infeksjonen avta, sier Solberg til VG og legger til:

– Basetrykket er så sterkt at hvis det fortsetter i den hastigheten vi ser nedenfor, kan vi snakke om full nedleggelse. I verste fall betyr det at vi må be folk om ikke å gå på jobb.

READ  Omar Elaptellowi skadet av fyrverkerier: - Han er ikke i livsfare - VG

Du kan reise til hytta

– Å reise til ditt eget rom på en helg er flott, men du bør unngå å ha for mye kontakt med andre på den turen, sa statsråden til en pressekonferanse torsdag.

Hvis du for eksempel er fra Oslo og går til hytta, bør du handle i Oslo og ikke vente på butikken til du kommer.

Strammer mer ved inngangene

Hvis utlendinger ikke klarer å presentere en negativ koronatest når de kommer inn i Norge, er det grunnlag for utvisning. Ved innreise må du være isolert i ti dager på et passende sted og i henhold til de nye reglene presentere en negativ koronar test i løpet av de siste 72 timene.

– Da må jeg understreke, det betyr at du ikke får komme inn i landet. Dette er grunnlag for utvisning fra Norge hvis du ikke dokumenterer en slik test, sier Solberg.

Norske statsborgere bør også isoleres etter å ha vært i de røde statene, men ikke deportert, insisterer Solberg.

Partiets leder for Frp, Shiv Jensen, mener det er på høy tid å innføre obligatoriske kontroller ved grensen. I dag anbefales det bare å teste steder som flyplasser.

– Importerte infeksjoner er en av hovedårsakene til smittespredning. Jeg foreslo dette allerede i august, og nå hører jeg at det er stortingsflertall. Likevel ønsker ikke regjeringen det, sa han VG.

Infeksjonsovervåking er svært krevende

– I områder og byer rundt byen er smitten stor og begynner å nærme seg situasjon 2a – TISK er under arbeidspress, sier Solberg.

TISK står for Testing, Isolation, Infection Diagnosis and Isolation. En av årsakene til stress er blant annet at folk har mange nære kontakter som søker å diagnostisere infeksjonen.

Ytterligere anbefalinger er introdusert

Anbefalingene fra Helsedirektoratet til regjeringen ble offentliggjort torsdag morgen.

Tidligere torsdag mottok VG bekreftelse fra sentrale kretser om at en rekke tiltak som for øyeblikket blir fremmet av statsministeren vil bli innført.

READ  Veiledning for eksamen Ytelse i Norge, Sverige og Kroatia

Nå: Espen Nuxstad, assisterende helsedirektør, svarer på spørsmål om korona i Norge:

Mange nye aktiviteter i de infiserte områdene

Regjeringen legger til en rekke tiltak som kommuner i områder der folk bor og arbeider med høyt smittsomt stress Å bli vurdert Vi presenterer:

 • Stopp ved grasrotspill for voksne
 • Stopp grasrotspill for barn og tenåringer under 20 år
 • Ytterligere restriksjoner for restauranter som full stopp eller stenging kl 22.00 for å redusere antall besøkende om kvelden
 • Ytterligere begrensninger på størrelsen på ulike arrangementer
 • Anbefaling for bruk av ansiktsmasker i drosjer når det anbefales til bruk på offentlig transport
 • Rød status på videregående skoler. Ungdomsskoler må være forberedt på rødt nivå
 • To meter unna fysiske aktiviteter innendørs
 • Obligatorisk hjemmekontor
 • Sterk anbefaling for å unngå offentlig transport
 • Lukk eller begrens bedrifter og aktiviteter som har potensial til å spre infeksjoner, for eksempel svømmebassenger, treningssentre, sportshaller, bingohaller, museer, biblioteker, ikke-permanente sitteplasser og andre offentlige steder hvor mange mennesker møtes innendørs.

Arbeid pågår:

 • Helsedirektoratet er utnevnt til å undersøke bruken av masker på slike steder, om en nasjonal test skal anbefales eller innføres nasjonalt før ansatte går på jobb på sykehjem og omsorgsboliger.
 • Helsedirektoratet er utnevnt til å oppdatere faglige råd om omsorg for sårbare grupper innen helse- og omsorgstjenester. Helsedirektoratet vil utarbeide retningslinjer og veiledningsmateriell for å sikre nødvendige tjenester for hjemmebaserte tjenestemottakere og deres pårørende.
 • Helsedirektoratet er utnevnt til å revidere retningslinjene for smittevern på offentlig transport og iverksette drastiske tiltak. Dette gjelder også skolebusser.

Vet du dette? I 2003 markerte viruset SARS-nyhetsfilmen, og nå gjør coronaviruset verden immobile. Begge har funnet Kina, og begge har et lignende miljø. Vi forklarer deg så enkelt som mulig hvordan virus oppstår:

Fikk du dette med deg? Japanske forskere har fulgt nøye med på hvordan viruset sprer seg i forskjellige situasjoner:

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *