Dina er leder, sosiologistudent og forelska!

Det er iskaldt, solen har forsvunnet bak fjellene i horisonten og Dina Kristine Skare Mølmen (23) har brukt natten på å ferdigstille mappeeksamen. Det har gått utover frokosten. 

– Jeg var oppe og skrev mappeeksamen i hele natt, så frokosten min ble vel en blanding av potetgull, sjokolade og kanskje noen kakestykker – Lurer på om det ikke var noe iskaffe inni der et sted også.

Hun presiserer at dette ikke er normalen og humrer.

Dina Kristine Skare Mølmen har vært leder av Studentspretten siden 1.juni. I fjor var hun nestleder og året før der igjen var hun medlemsansvarlig. Etter å ha fullført en bachelor i idrett og kroppsøving har hun nå tatt fatt på sosiologi. Godt i gang med sitt fjerde år i Sogndal har Dina blitt rene veteranen i studentmiljøet og med sitt tredje år i Studentspretten har hun blitt en de fleste studenter vet hvem er. Jenta fra Krokstadelva har for tiden mye å gjøre!

Dina Kristine Skare Mølmen - Foto: Kristoffer Skarstein
Dina Kristine Skare Mølmen. Foto: Kristoffer Skarstein

– Jeg merker jo det at når jeg går i gangene på høgskolen så hilser jeg på veldig mange, både folk jeg kjenner og folk jeg kjenner ansiktene til, det er veldig artig. Jeg er jo glad i oppmerksomhet, for all del, men det er noe med at når du møter folk og du ser at de kjenner deg igjen og får det lille smilet føler du at du har gjort noe riktig.

– Er det noen gang vanskelig? 

– Selvfølgelig. Nå er det på en måte jeg som er ansvarlig. Hele styret er organisasjonens ansikt utad, men det er jeg som… Er det for eksempel vanskelige saker eller misnøye med noe vi gjør så er det jo jeg som tar den ballasten og det er jeg som skal ta den også. Som leder kan man jo også oppleve å stå litt alene noen ganger, men jeg føler det er et verv jeg trives med og som jeg synes det er artig å vokse inn i. Det er nytt for meg å være leder.

– Tar det mye tid? 

– Ja, det tar jo mye tid, men det er også noe jeg synes er veldig artig å legge mye tid inn i.

– Hva gjør det med studiene dine? 

– Jeg er jo student, men det å studere kommer av og til i andre rekke i forhold til Studentspretten, men det igjen er jo en prioritering jeg gjør og noe jeg trives med. Jeg kunne vektlagt studiene mer, men den balansen jeg har hatt med det har i hvert fall fungert til nå. Med tanke på arbeidsliv og slikt videre tror jeg ikke nødvendigvis det er karaktergrunnlaget som vektlegges mest, for min del ser jeg på det som gunstig å ha vervene jeg har og har hatt, jeg ser ingen tap med det.

Dina Kristine Skare Mølmen - Foto: Kristoffer Skarstein
Dina Kristine Skare Mølmen – Foto: Kristoffer Skarstein

Amors piler har truffet meg!

– For drøye fjorten dager siden publiserte du et bilde med en liten tekst på instagram der du skrev at etter å ha begynt på mitt fjerde år i Sogndal dukker det fortsatt stadig opp nye ting jeg digger med bygda. Hva har dukket opp? 

– Nei altså, jeg har jo rett og slett fått meg kjæreste om du vil hale det ut av meg, svarer Dina og fniser.

– Hva gjør det med tiden din?

– Det gjør jo kanskje at jeg må være mer strukturert fordi nå er det ting som drar meg i alle retninger og det er veldig veldig koselig. Jeg ser jo at i en hektisk hverdag kommer man fort i tidsklemma, men jeg ønsker jo å bruke mye tid på Katrine og hun er noe jeg setter enormt pris på. Det gjør jo at jeg som student og Spretten-leder må være mer skjerpa, fordi jeg har også andre steder jeg ønsker å være.

– Er det kanskje lettere å holde seg i gang når du har henne i livet ditt også? 

– Ja. Det er jo.. Det gjør jo noe med humøret, det vekker litt følelser. Det er en ny opplevelse i Sogndal i hvert fall, at endelig har Amors piler truffet…

Dina knekker ut i latter

– Synes du det er vanskelig å snakke om?

– I frykt for å havne i klissklass

– Er det noe galt i klissklass? 

– Det er ikke noe galt i klissklass, men det er kanskje ikke den kategorien jeg har satt meg selv i tidligere, avslutter Dina.

Dina sammen med kjæresten Katrine - Foto: Kristoffer Skarstein
Dina sammen med kjæresten Katrine – Foto: Kristoffer Skarstein

Author: Karoline Skarstein