Appene som redder studentøkonomien

Det nærmer seg desember, og vi er midt i den verste tiden for studenter. Det er mørkt, kaldt og vått. Det er eksamenstid. Disse appene hjelper deg ikke med færre nerver, eller bedre eksamensresultat. De kan derimot bidra til en bedre studentøkonomi, og dermed, én mindre bekymring i en travel studenthverdag.

Let’s deal

Dette er den perfekte appen for studenter, særlig nå i julegave-tider. Den baserer seg på å inngå «avtaler», hvor man som kunde får gode tilbud på ulike produkter eller tjenester. Hver dag får man tilgang på nye tilbud, eller avtaler fra ulike forhandlere. Dette gjelder alt fra frisørtime til  bilvask. Noen av tilbudene er rabatter, mens andre kan man få helt gratis. De beste tilbudene går fort, så det gjelder å være raskt ute. Annonsene har tidsfrister og noen har også et maks antall personer som kan benytte seg av tilbudet. Om man kjøper, eller melder seg på en av avtalene, får man oppgitt en kode som man kan vise der tilbudet er tilgjengelig.

Mattilbud og Vipps

Dette er nok begge apper som de aller fleste studenter har blitt godt kjent med etterhvert. I en artikkel om økonomivennlige apper må de likevel nevnes. Så, til alle dere etternølere, følg godt med på følgende.

Mattilbud er en app som gir deg oversikt over tilbudene som finnes i alle dagligvarebutikkene over hele landet. Den gir deg også «ukens tilbud» og «ukens middag». Sistnevnte er perfekt for deg som er tom for middagsideer, samtidig som man sparer penger fordi middagene alltid inneholder en matrett som er på tilbud. Man får til og med oppskrift!

Vipps er en app fra DNB som gjør det enkelt å overføre penger til de du står i gjeld til, noe som ikke er økonomivennlig i seg selv, men igjen, dette gjør det jo også  letter for de som skylder deg penger. Man kan altså ikke lenger skylde på at man har mistet kodebrikken. Alt du trenger å gjøre er å skrive inn mobilnummeret og summen som skal overføres. Man kan også etterspørre penger, noe jeg heldigvis enda har tilgode å oppleve. Man trenger ikke å være kunde hos DNB for å bruke appen.

Apper som gir deg oversikt over, og sparer datamengde

En stor syndebukk blant alt som tærer på studentøkonomien er mobilregningen. Disse pengene som forsvinner ut vinduet hver måned er ille nok i seg selv, men når man i tillegg har brukt opp datamengden sin, er det ingen vei tilbake. De fleste mobilabonnoment tilbyr apper hvor man kan holde styr på forbuker sitt. Da oppdager man plutselig hvor de ekstra utgiftene går.

Onavo er en app som hjelper deg å spare mobildata. Den fungerer slik at den jobber i bakgrunnen med å finne måter å spare data på, mens du surfer. Uten å gå for dypt inn i de tekniske detaljene, noe jeg ville hatt store problemer med, har jeg forstått at den komprimerer data man laster, slik at din tilgjengelige data blir brukt så økonomivennlig som mulig.

Opera Mini er nok et alterativ for å minimere databruk. Dette er en nettleser som jobber aktivt med å minske databruken din på alle mulige måter. Den tilpasser blant annet filmer og nettsider slik at de passer inn i telefonens format.

HomeBudget

Dette er en app som gir deg et oversiktlig budsjett. Det tar litt tid å taste inn inntekter og utgifter, men det vil svare seg i det lange løp. Etter å ha brukt appen en tid vil man kunne se en trend som viser om man er over budsjettet eller ikke. Det var jeg.

Author: Ingrid Aarekol