Drømmejobben? Lærer, selvfølgelig

Dagens fredagsprofil er ei sanglerke fra Olsvik. Hun kombinerer musikken med studiene, men ettersom hun trives så godt med begge deler får hun det til å gå rundt. Hun røper at det er skolen som lider når tidsklemmen melder sin ankomst. Jeg fikk sneket meg inn i timeplanen hennes, og lurte meg til et lite intervju.

Hvem er du?

– Hvem er jeg? Si det. Jeg er Kristina Skyberg, 23 år og bergenser fra Olsvik. Går på lærerhøgskolen tredje året.

 

Hva har du spist frokost/lunch, i så fall hva?

– Ja, det har jeg. Jeg har spist to brødskiver med italiensk salat, en kopp kaffe og ett glass appelsinjuice. I dag hadde jeg tid.

 

Hvilke planer er lagt for helgen?

– I helgen skal jeg holde konsert på Gyldenpris studentboliger, på noe som heter Nano. Så skal jeg slappe av utenom, det blir godt.

 

Hva er din drømmejobb?

– Det er selvfølgelig lærer! Hehe, neida, joda. En lærer som har timer av og til, og som får konsertoppdrag ved siden av.

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

– Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Island. Det ser så kult ut der. Både naturen og musikken.

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?

-Det måtte vært en Islandshest det da kanskje? Fordi den har så flott màn, og løper kjempefort sikkert. Eller vent, er det de som er litt sånn tjukke? Ja, en sånn ville jeg nok vært.

 

Hvem er ditt forbilde?

– Må vel si mamma her. Hun har inspirert meg til ulike ting, både valg av yrke og kreative ting jeg liker å drive på med.

 

Hvilken person i Bergen ønsker du å gi en shoutout til?

– Lars Vaular! Han er dyktig. Gode tekster. Rett og slett dyktig.

 

Hvilken hendelse denne uken vil du vie ekstra oppmerksomhet?

– Nå blir visst alt jeg sier musikkrelatert, men jeg må nok si mandagsklubben. Det er et helt nytt og veldig kult konsept, hvor nye artister får muligheten til å vise seg frem, så er det åpen jamming etterpå. Da blir det blanding mellom mange ulike sjangre, og det er mye kult. Andre kan vise frem kunst på mandagsklubben. Det er på Lille Ole Bull scene.

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken?

Å komme meg på skolen, uten tvil. Spesielt i dag, når vi ikke har forelesninger. Synes jeg fortjener et klapp på skulderen for det.

 

Hva er ditt ultimate tacotriks?

Jeg er veldig god på å brette tacolompen, slik at det ikke drypper. Får å få til det, må du først brette den ene siden over, så brette inn hjørnet. Deretter tar den den andre siden, og inn med hjørnet der også. Da drypper det ikke.

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

– Da er det fint vær på fredagen. Sol, slik at jeg kan gå meg en tur ute. På lørdag vil jeg ut på byen og ha det skikkelig gøy. Så kan jeg slappe av på søndag, og helst ikke være fyllesyk. Det skjer altfor sjeldent.

Author: Mia Sofie Swang