EBay 2 9,2 milliarder Cumtree-avtale gir konkurranseproblemer Institutt for teknologi

Storbritannias konkurransevakthund har advart om at en avtale på 2,92 milliarder dollar (, 56,5 milliarder dollar) for å skape verdens største utvalgte reklamevirksomhet, kan redusere forbrukernes valg og øke folks avgifter for online-annonsering.

Hvis du kjøper Schomb-operatøren Adewindas foreslåtte Cumbria fra eBay, kan folk lenke til brukte nettsteder og kjøpe brukte eller nye gjenstander som klær, elektronikk og møbler. EBay-markedet er det største nettstedet i Storbritannia.

Kommisjonen er imidlertid bekymret for at sammenslåingen kan miste konkurransen mellom Schbok-, Gumtree- og eBay-markedene, med Facebook-markedet som den eneste store konkurrenten.

“Det kan redusere forbrukernes valg, øke avgiftene eller føre til mindre innovasjoner i distribusjonen av nettsteder som lar deg kjøpe og selge produkter online,” het det.

Sa CMA Ved å selge eBay Advertising Group-virksomheten som drives av Gumtree & Motors Co. til Adewinda, Norge, vil Cumtrey & Shobak få en eierandel på 33,3% i Ebay Adevinda og posisjoner i gruppen, samt påvirke forretningsstrategien.

Avtalen, som ble undertegnet i juli, vil skape Adevinda, verdens største rubrikkannonsevirksomhet, som blir ekskludert fra det norske forlaget Shipstead i 2019, med en årlig omsetning på 1,8 milliarder dollar. Ved å gi eBay en større andel vant Adewinda mer konkurransedyktige budgivere, inkludert Nazpers og Processes, selv om de tilbød mer penger til eBay som en del av auksjonen deres. Ebay er under press fra operasjonelle investorer Elliott Management og Starford Value for å diversifisere reklamevirksomheten og redusere kostnadene i møte med økende konkurranse fra Amazon og Walmart.

Registrer deg for e-posten Daily Business Today

Adevinda og eBay har til 23. februar lovlig å tilby obligasjonsløsninger for å løse CMAs konkurranseproblemer. CMA har fem virkedager til å vurdere å godta tilbudet i stedet for å henvise avtalen til en grundig etterforskning.

READ  Googles medstifter Sergey Brins familiekontor åpner i Singapore, Telecom News og ED Telecom

Adevinda sa: “Selv om Adevinda og eBay ikke er enige i CMAs rasjonalitet, vil de jobbe konstruktivt med CMA og er sikre på å finne en passende løsning.” I 2019 utgjorde eBay Ads Groups britiske virksomhet mindre enn 10% av segmentets omsetning, mens Adevindas britiske virksomhet utgjorde bare 1% av omsetningen.

Gumtree ble grunnlagt i 2000 av to tidligere byforretningsmenn som solgte London-jobbene og nettstedet til eBay fem år senere. Mange av annonsene som er publisert i Gumtree er gratis.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *