Ebola dreper fire i Guinea ved første sykdomsutbrudd på fem år Ebola

Fire mennesker er døde av ebola i Guinea Helseministeren sa lørdag at sykdommen hadde dukket opp igjen på fem år.

Remy Lama sa at AFP-tjenestemenn var “virkelig bekymret” for dødsfallet etter epidemien 2013-16 som startet i Guinea.

En sykepleier som var et av de siste ofrene i Guinea, ble syk i slutten av januar og ble gravlagt nasjonalt 1. februar Helse Sa Sahoba Geeta, leder for sikkerhetsbyrået, til lokale medier. “Av de begravde viste åtte symptomer: diaré, oppkast og blødning,” sa han. “Tre av dem døde og fire er på sykehus.”

Fire dødsfall Ebola Det var hemorragisk feber i den sørøstlige regionen Nzerekore, sa han.

Geeta fortalte lokale medier at en pasient hadde “rømt”, men ble funnet i hovedstaden Conakry og innlagt på sykehus. Han bekreftet kommentarene til AFP uten å oppgi nærmere detaljer.

Verdens helseorganisasjon har fulgt nøye med på hvert nye utbrudd siden 2016 og har gitt den mest oppdaterte behandlingen Den ene er i Den demokratiske republikken Kongo (DRC) En internasjonal helsesituasjon.

DRC har møtt flere utbrudd av sykdommen, tre måneder etter at myndighetene kunngjorde utfallet av landets siste utbrudd, bekreftet WHO torsdag.

Landet erklærte en seks måneders epidemi i november. Det var det 11. ebola-utbruddet i landet og drepte 55 mennesker i 130 tilfeller.

Den utbredte bruken av vaksiner gitt til mer enn 40.000 mennesker har bidratt til å kontrollere sykdommen.

Utbruddet 2013-16 skapte en vaksine mot ebola, og det globale beredskapslageret planlegger å reagere raskt på fremtidige utbrudd på 500 000 doser, sa vaksinekoalisjonen Kavi i januar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *