Eksperter sier at utdanning er nødvendig hvis irske sjåfører skal adoptere elbiler

Utdanning om ladere, hastighet, batterier og kostnad vil være viktig hvis irske sjåfører vil omgå muligheten for å kjøre elektriske kjøretøyer i fremtiden, ifølge Advocacy.

Irish Electric Vehicle Owners Association (IEVOA) sa at den pågående misforståelsen om elektriske kjøretøyer må korrigeres hvis landets bilister skal slutte seg til sine kolleger i EU for å omfavne den elektriske revolusjonen.

Korkbasert Guillaume Séguin fra IEVOA sa: ‘Utdanning er virkelig nøkkelen – det er en misforståelse om omfanget eller infrastrukturen som kreves, og mange kan gjøre det med en EV, men tror ikke de kan.’

Han sa at denne utdannelsen også bør fokusere på ladere, ladehastighet og kostnad, forskjeller mellom biler og forskjellige elektriske strømmer.

Han sa: “Det er mange variabler, det er ikke enkelt i dag, og for å være ærlig, vil bransjen måtte gjøre en innsats, ettersom vi ikke kan forvente at den gjennomsnittlige sjåføren mestrer det.” “Hvis du forstår de fleste elektriske kjøretøysystemer, er det fornuftig å eie et elektrisk kjøretøy for de aller fleste.

“Selvfølgelig må vi tilpasse og endre – litt – våre måter å bruke bilene på. De trenger ikke å være negative.”

Dette kommer som en rapport utgitt av det globale forbrukerdataselskapet Statista viste at Irland henger etter de fleste av EUs naboland da det nådde den høyeste andelen av elektriske kjøretøyer i salg i fjor, men foran globale makter som USA og Kina. .

Statista sa at Irlands andel av ekstra elbiler i salg av nye personbiler i 2020 var 7,4%, inkludert hybrider og lette kjøretøyer, unntatt kommersielle kjøretøy.

Det var foran Kina med 6,2% og USA bare 2,3%.

READ  STILLING AV HAPPINESS, det norske periodedramaet, ankommer SBS On Demand

Irland ligger imidlertid langt bak verdensledende innen salg av elbiler, Norge. Statista sa at det skandinaviske landet toppet listene med nesten 75%, etterfulgt av nordiske kolleger Island og Sverige, hvor elbiler utgjorde henholdsvis 45% og 32% i 2020.

Statista-datajournalist Felix Richter advarte om at de ulike politikkene har stimulert bruken av elbiler i Norge, men at de kanskje ikke oversettes godt til andre land.

“Mens politiske tiltak i Norge (som skattefritak, gebyrfritak og andre insentiver) har vist seg å være svært effektive for å fremme elbiler, kan den norske modellen ikke lett overføres til andre land,” skrev han i en rapport for World Economic Forum.

“Først og fremst tar staten enorme importavgifter og bilregistreringsavgifter, noe som gjør biler mye dyrere enn de er i USA for eksempel. Ved å frafalle disse avgiftene på elbiler, støtter Norge aktivt kjøretøykjøp. Elektrisitet er i nivået i det største landet som USA ikke har råd til

“For det andre er Norge et veldig rikt land (paradoksalt nok takket være sine oljereserver) med høyt inntektsnivå.”

Statista-data viste at elbiler sto for 4,2% av det irske lette kjøretøysalget i 2020, opp fra 2,5% året før.

Tidligere transportsekretær Eamon Ryan erkjente at Irland ligger langt etter hva det skal være når det gjelder lading av infrastruktur for elbiler.

“Vi vil bevege oss raskt, fordi disse bilene kommer i stor skala, og vi trenger energi,” sa han til Institute for International and European Affairs-arrangementet om irsk energipolitikk og overgangen til netto nullutslipp i desember.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *