En kveld som frivillig på Kronbar

Kronbar er studentpuben på Høgskolen i Bergen der det arrangeres quiz, konserter og mye annet. Vi har prøvd hvordan det er å være frivillig på Kronbar på en av de travleste kveldene; quiztorsdag.

På studenthuset møtte vi Stian Jensen Sørås, grunnlegger og tidligere teknisk ansvarlig for Kronbar, for å slå av en prat om hvordan det er å være frivillig på studentpuben. De brune øynene hans utstråler en glede og entusiasme  over tiden han har tilbragt som frivillig på Kronbar. Han forteller:

– Som frivillig på Kronbar er du en del av et godt sosialt miljø og har mulighet til å bli kjent med studenter på tvers av avdelinger, linjer og klassetrinn. Det er viktig å ha gjort noe frivillig arbeid i tillegg til studiene, mener Sørås.

– Det er mange arbeidsgivere som er interessert i aktivitet utover vanlig studieløp, og da er dette en gyllen mulighet. Samtidig er du som frivillig med på å ivareta et av studentenes primærbehov, legger han til.

Sørås har selv sittet i Kronbarstyret som teknisk ansvarlig fra november 2013 til november 2014. Siden har han jobbet som ansvarsvakt på puben. Han var en av grunnleggerne til puben og var med på å starte Kronbar da Høgskolen ble åpnet på Kronstad.

Hva er ditt beste minne som frivillig på Kronbar?

Stian smiler lurt, dette vet han godt hva han skal svare på: – Når vi åpnet dørene til første quiz «evah», og køen strakk seg til bybanestoppet.

Han forteller også det at de klarte å åpne baren var fantastisk, og det å se at det er så høy aktivitet gir en god følelse. Det er et utrolig bra sted å samle både nye og gamle bekjente.

Har du noe du vil si til de nye studentene som starter på Høgskolen denne høsten?

– Studietiden går jævla fort, så det er bare til å engasjere seg med en gang, avslutter Stian.

Kontrast1s egne stuntreporter har prøvd seg en kveld som frivillig på Kronbar, og hun har selvfølgelig dokumentert det hele med kamera på hodet! Se hvordan en kveld på Kronbar utarter seg fra et frivillig perspektiv under.

En kveld med hodekamera på Kronbar

 

Author: Pernille Bucher-Johannessen