En velkoordinert koordinator

Lørdag satte hele tre forskjellige band punktum for fadderuken 2015 ved Høgskolen i Bergen. Dirigenten bak det hele er Ingrid Rolland Andersen, årets fadderkoordinator. Med seg har hun hatt et fadderstyre bestående av seks andre, og hele 50 frivillige. Og hva får en travel student til frivillig å melde seg som fadderkoordinator? Jo, en våt drøm.

– Over all forventning

– Fadderuken har faktisk gått over all forventning!, sier en fornøyd Andersen. Hun forteller om travle dager, men er glad for at det meste har gått etter planen. Hun sier selv at det er mye de skal ta tak i som kan gjøres bedre eller annerledes til neste år, men at dette er småplukk.

– Den største utfordringen har vært å få logistikken til å gå opp, og bare komme gjennom hele uken. Før uken startet var det

Fadderstyret ved HiB. Foto: Fadderuken 2015
Fadderstyret ved HiB. Foto: Fadderuken 2015

mye å tenke på, men da vi kom i gang skulle vi plutselig være 100 steder på en gang… Man hører en del kommentarer fra andre på hva som er dårlig og hva som kan gjøres annerledes, men der og da kan man ikke gjøre stort med det.

Det har vært tøft, men jeg har uten tvil lært mye om samarbeid og organisering.

Hvorfor ønsket du å bli fadderkoordinator?

– Grunnen til at jeg meldte meg som fadderkoordinator var vel egentlig en våt drøm om å få alle organisasjonene (på skolen, red.anm.) mer inkludert. I tillegg er det en veldig utfordrende jobb, og den har bygget videre på verv jeg har hatt tidligere. Det har vært tøft, men jeg har uten tvil lært mye om samarbeid og organisering.

Andersen har tidligere vært leder for Næringslivsutvalget(NU) ved Høgskolen, et verv hun var midt oppi da hun fikk stillingen som koordinator. Mariningeniør-studenten hadde det rett og slett kjempetravelt.

Når jeg bestemmer meg for noe så bare må det fikses. Da tenker jeg kun på hva vi skal gjøre og ikke hvor vanskelig det kommer til å bli.

Den avtroppende fadderkoordinatoren er godt vant til og glad i å snakke med ulike mennesker. Kanskje var det nettopp dette som gjorde at hun valgte å studere sykepleie, og i den dag i dag kan skilte med å ha en bachelor i sykepleie, samtidig som hun nå begynner sitt tredje og siste år på mariningeniør-studiet. Eller kan det tenkes å ha noe med en enorm stå-på-vilje å gjøre?

– Når jeg bestemmer meg for noe så bare må det fikses. Da tenker jeg kun på hva vi skal gjøre og ikke hvor vanskelig det kommer til å bli. Det har kanskje ikke alltid vært positivt for det stakkars styret, som har vært med på å gjennomføre noen rare ting som jeg bare bestemte at måtte fungere og gå greit. Som for eksempel å lage hjemmelaget middag til alle artistene på lørdag! Vi skulle spare penger. Men jeg tror ikke det var like kjekt å lage og frakte mat til 20 personer fra to ulike leiligheter og inn på skolen. Det er et fadderstyret og ikke et cateringbyrå liksom. Men artistene var kjempefornøyd da! En annen egenskap som har kommet godt med, må vel være at jeg sover sykt godt om natten, stort sett uansett. Et stort pluss når det stormer rundt deg!

 

Post fadderuke

Andersen er vant til en travel hverdag. At fadderuken er over betyr ikke at hun kommer til å kjede seg, selv om hun håper på en litt roligere hverdag med mer tid til skolearbeid.

– Jeg er med i BTS – Bryr seg, i tillegg til at jeg skal være revysjef til våren. Og denne uken har jeg også akkurat blitt frivillig på Kronbar! Så mellom jobb og skole blir det sikkert litt travelt likevel…

Når det kommer til fremtiden, har ikke Andersen helt bestemt seg. Et alternativ er en master i fornybar energi ved Universitet i Bergen, et tema hun syns virker spennende. Andre dager frister det mest å søke jobb som sykepleier. Heldigvis har hun fremdeles tid til å bestemme seg, selv om vi mistenker at hverdagen hennes går raskt. En ting er i hvert fall sikkert, og det er at den arbeidsgiveren som får Ingrid Rolland Andersen, er heldig.

 

Fornøyd Høgskole

Også utdanningsdirektør Sonja Dyrkorn ved Høgskolen i Bergen er fornøyd med årets fadderuke.

– Det har gått over all forventning! Fadderuken har vært godt planlagt og gjennomført av Ingrid og resten av teamet.

Dyrkorn forteller at opplegget med å legge fadderuken i forkant av undervisningen har fungert godt. Dette var noe de startet med i fjor, samtidig med samlokaliseringen.

– Fjorårets fadderstyre lærte mye, og årets styre har vært veldig flinke til å videreutvikle det, samt balansere mellom arrangementer på campus og typiske fadderukeopplegg. En annen ting som har vært positivt, er at sikkerhet har vært i fokus! Det virker som at det har vært god stemning!

Author: Ingvild Tømmervåg