– En morsom revy med et bredt aspekt av humor

Høgskolerevyen «Sølvrekken» hadde premiere mandag 29. februar. Det blir satt opp forestillinger helt frem til 5.mars. Dette er andre året revyen blir arrangert på Kronstad med BTS – Studentersamfundet ved Høgskolen i Bergen. Før sammenslåingen på Kronstad var det tradisjon for revy på Landås ved avdeling for lærerutdanning.

meg endelig
Revysjef Ingrid Rolland Andersen.

Revysjef Ingrid Rolland Andersen sier at de synes premieren gikk veldig bra.

– Vi hadde alle mange nerver med oss, men det var deilig å høre at publikum koste seg.

Videre forteller hun at de har slått fjorårets revy med hensyn på billettsalg, noe som tyder på en god start.

– Vi forventet å ha det super gøy og å kose oss hele uken. Det ser det ut som vi får lov til å gjøre. Det viktigste er at folk koser seg, og at vi har det gøy med det vi har drevet med i fem måneder.

Hvilke forventninger kan de som ikke har sett revyen ha?

– De som ikke har sett revyen kan forvente mye latter og god stemning. Vi håper å levere et produkt som strekker seg utfor HiB sine grenser, og som enhver student eller tidligere student kan relatere seg til. Det viktigste er at alle har det gøy når de sitter i salen, forteller Andersen.

Hva motiverer dere i revy-gruppen til å gjøre dette?

– Vi blir motivert av å gi et produkt til studentene på HiB som de forhåpentligvis setter stor pris på. Utenom det så er det veldig, veldig gøy. Vi er en fantastisk gjeng som har fått dette til sammen, og det anbefales alle å engasjere seg i studentlivet.

Navnet Sølvrekken spiller på det kjente tv-programmet «Gullrekka». Et passende navn for en revyen som består av mange små sketsjer som spiller på ulike TV-program, slik som Gjett overskriften, Dagsrevyen, Barne-TV, Se hva som skjer og Tore på Sporet. Flere av vignettene til bandet er kjent fra TV-skjermen.

Andersen avslutter med at årene på HiB hadde aldri vært det samme uten revyen.

Saken fortsetter under bildet

IMG_1111

Revyen åpner stort og flott med alle deltagere iført sølv og svart, og med sangstemmene på plass.

Dessverre var det litt dårlig lyd på mikrofonene under åpningssangen, og det ble vanskelig å høre hva de sang om. Noen ganger er det vanskelig å se humoren i visse ting, når alt ikke er like lett å høre. Heldigvis ble lyden bedre utover i programmet. Sett bort fra lydproblemene, var det en god og livlig start.

Gjennom to akter har de sketsjer som spiller på ulike tv-program, og i tillegg tar for seg dagsaktuelle temaer som arbeidsledighet, flyktningdebatten og ungdom på byn. Gjennomførelsen til skuespillerne var eksepsjonell, da de levde seg godt inn i de ulike rollene. De underholdt tilskuerne gjennom sang, dans og morsomme replikker. Det er derfor synd at de samme lydproblemene også dukker opp på avslutningssangen, og det ble igjen veldig vanskelig å høre sangteksten. Dette har likevel vært en morsom revy med god underholdning, og et bredt aspekt av humor!

Terningkast  4

 

 

Author: Sana Nazir