England mot Nord-Irland: ‘Hvis vi gjemmer oss, men lærer av det, blir jeg lykkelige’ – Shiels, leder av NI

Nord-Irland forbereder seg på sin første kamp siden kvalifiseringen til EM 2022-sluttspillet i desember
Arrangement: St. George’s Park, England Dato: Tirsdag 23. februar Spark av: 12:30 GMT
Dekning: Se den direkte på BBC Sport-nettstedet og på BBC iPlayer

“Vi sier ikke at vi kan gå og slå England, vi sier at vi kan gå og lære av England.”

Kenny Shiels forstår oppgaven som venter Nord-Irland i tirsdagens vennskap på St George’s Park.

England, sjette i verden og rundt 43 plasser foran Nord-Irland, vil være de store favorittene til å levere en forestilling i sin første kamp på mer enn et år.

Dette Nord-Irland-laget er på biltur, og mens Englands vennskap er et glamorøst spill, tjener de formålet med å forberede seg på en første sluttspill i Euro 2022 i begynnelsen av april.

“Når vi forlater England etter kampen, vil jeg umiddelbart vite hva vi lærte av spillet,” sa Shiels.

“Resultatet vil ikke være en indikasjon på hva vi søker å oppnå. Så lenge jentene samlet forbedrer seg, vil vi forbedre oss som et team, og det er uunngåelig at resultatene vil fortsette.”

På outsider-rangering for å komme til sluttspill ble Shiels-laget ydmyket av Norge i deres første og tredje kamp, ​​men to avgjorte resultater mot Wales åpnet døren til kvalifisering. Deretter sikret han seg en plass i sluttspillet med maksimale poeng mot Hviterussland og Færøyene.

Vennskapet med England vil være de eneste 90 minuttene før april-sluttspillet, men Shiels tror det vil være en indikator på hvor laget hans er.

“I livet, opplevelser mot de som er på toppen av sitt felt, hvis du ikke bruker dem som en pedagogisk plattform, er det ingen vits i å gjøre det,” sa 64-åringen.

“Vi føler absolutt at jentene vil lære mye av dette fotballkampen, for eksempel forberedelse og forståelse av profesjonalitet. Alle de små tingene legger opp til å forbedre de unge spillerne.”

Nord-Irland feirer etter å ha nådd den første sluttspillet i Euro 2022
Nord-Irland feirer etter å ha nådd den første sluttspillet i Euro 2022

Den tidligere sjefen til Kilmarnock og Derry City mener laget hans har gjort raske fremskritt siden han introduserte en åpen og ekspansiv fotballstil i begynnelsen av sin periode for 18 måneder siden.

“Vi spilte Norge, som ga oss et godt skjulested, men vi lærte mye av det. Hvis det skjer igjen, vil jeg være mer enn fornøyd,” sa han.

“Vi fikk plass mot Norge og jentene elsket det. Vi ga dem tid med ballen og muligheten til å prøve å jobbe med en taktisk struktur som hjelper dem å forstå hvor vi vil hen.”

“Da jeg ble spurt om å møte England, sa jeg umiddelbart ja. Jeg gikk for å se jentene på trening den kvelden og ga dem to muligheter:” Hvis du synes det er for tidlig å spille England, så gå til sentrumssirkelen. Og hvis du tror det er et godt alternativ å lære noe, gå til straffemerket ”.

“Om lag 80% av jentene ønsket å spille England, noe jeg syntes var et flott comeback.”

Mulighet for unge spillere

Mens Simone Magill er tilbake et løft for Shiels, mangler hun flere nøkkelspillere, inkludert de utilgjengelige søstrene McGuinness og den skadde Demi Vance, Emma McMaster, Megan Bell og Caragh Hamilton.

Shiels vil gi to unge menn, 16 år gammel forsvarer Ella Haughey og 17 år gammel keeper Maddy Harvey-Clifford, muligheten til å få verdifull erfaring på turen til St George’s Park.

“Det vi må oppnå er å innse at vi kan klare oss uten disse spillerne hvis vi gir maksimum til det vi vil gjøre. Hvis vi gir mindre enn maksimalt, så kommer vi til å ha en dårlig dag. Vi må gå fremover nå. “. “han la til.

“Vi er bare positive i vår tilnærming, men det er viktig at vi vurderer spillere som ikke kan spille. Hvis du spiller for Sion Swifts, Cliftonville, Glentoran eller Crusaders og møter spillere fra Chelsea, Arsenal eller Manchester City, så er det en skremmende oppgave. for de spillerne, men det er en vi liker. ”

Kenny Shiels i Nord-Irland trening
Kenny Shiels overtok Nord-Irland for kvalifiseringskampanje for Euro 2022

Shiels la til at teamet hans “aldri er redd” for hvilken motstand de møter og vil bli desto bedre av deres erfaring i England.

“Jeg vil gjerne at det skal være en god dag for dem. Vi vil at de skal gå ut, ha det gøy, spille en god kamp fotball og, viktigst av alt, forbedre det de gjør.”

“Vi er klar over kvalitetene som England bringer til bordet og hvor gode de er, men vi må også ha litt av vår egen vurdering.

“Spillerne vi har er gode spillere som prøver å forbedre seg. Hvem vil bare være gode? Vi vil være bedre enn gode, så det er neste trinn.”

READ  Mala astronomía | ¿Metano en Marte? Las nuevas observaciones no muestran indicios de ello.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *