England Women: Hege Riise ønsker å konkurrere i hjertet av sitt løvinneinne for vennskapet mot Nord-Irland Fotballnyheter

Englands nye kvinnelige trener, Hege Riise, vil ikke gjøre store endringer i Phil Nevilles spillestil, men hun fortalte Women’s Football Show at hun insisterer på å sikre et høyt nivå av konkurranseevne på laget sitt.

Nordmannen kåret sin første Lionesses-tropp foran denne måneds vennskap mot Nord-Irland, som inkluderer fem høyprofilerte åpne og fraværende spillere som Arsenal-spissen Beth Mead og Manchester City-keeper Karen Bardsley.

Gruppen med 21 spillere inkluderer etablerte landskamper Steph Houghton, Lucy Bronze, Ellen White og Jill Scott, som Riise håper vil øke nivåene i nærvær av yngre lagkamerater.

Forklarende sitt første lagvalg, sa Riise til Fotballforestilling for kvinner: “Ingen avgjørelser er enkle. Jeg og støtteapparatet har gått gjennom alle spillerne, spesielt nå på vei inn i OL, hvor vi må forberede oss på syv kamper på 16 dager.

“Å redusere laget gjør det mer konkurransedyktig, og jeg tror vi trenger det for å være i den fysiske tilstanden og mentaliteten vi trenger for å være trygg på OL.0:41

Riise forklarer Nikita Parris og Beth Meads fravær fra troppen til denne månedens treningsleir

“De eldre spillerne, de erfarne spillerne, vil være lederne for laget. Å bringe inn unge, talentfulle spillere vil heve nivået.

“Jo mer konkurransedyktige de er, de erfarne spillerne blir også bedre. Hver treningsøkt er mer konkurransedyktig.”

På spørsmål om beslutningen om å utelate Mead, sa Riise: “Hun vil være en av spillerne jeg vil følge nøye med.

“Alle spillerne som har blitt utelatt, de som hadde vært før, ringte jeg til dem, og det er mitt ansvar slik at de vet hva de kan jobbe med for å komme tilbake i troppen.”

På Bardsleys utelatelse forklarte Riise: “Med målvakter er spilletid avgjørende. Hvis du spiller hver helg, bør du fortjene en plass.”

Bristol City Women-spiss Ebony Salmon er kalt inn for første gang i England-laget
Bilde:
Bristol City-spiss Ebony Salmon er kalt inn for første gang i England-laget

‘Det skal være gøy å lykkes’

Riise, som opprinnelig ble med på England-laget etter å ha søkt på den ledige assistenttrenerstillingen, leder laget til Sarina Wiegman, nåværende sjef for Nederland, kommer inn for å ta stillingen på heltid i september.

Riise motstår enhver trang til å endre ting for mye, til tross for at England taper syv av sine siste 11 kamper til Neville, og sier at stilen hans vil være “atskilt” fra Wiegmans.

For Riise er fokuset på å forberede laget til sommerens forsinkede OL, med England forventet å utgjøre hovedtyngden av Team GBs tropp.Hege riise0:15

I forrige måned sa Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær landsmann Riise vil være en fordel for Englands kvinner.

“Jeg kommer ikke til å endre hele spillestilen,” sa Riise. “Jeg har sett på hva som har blitt gjort før, og prinsippene for å angripe og forsvare, og jeg har bare lagt til noen få elementer til det.

“Jeg tror spillendringene er viktige, å bruke hele feltet og utforske plassen som motstanderen gir oss og ha verktøyene til å komme inn i disse romene.

“Nå er det for OL. FA vil snakke med Sarina og forklare ideene sine, men jeg vil fokusere på det som er gjort og de små endringene. Det vil være atskilt. Så tar Sarina over.”

Om personligheten hennes som trener sa Riise: “Jeg vil beskrive meg selv som stille, men jeg snakker med spillerne og lytter til dem. Jeg vet at det er mye erfaring i laget som jeg håper å kunne trene, både individuelt og taktisk.

“Jeg er mer involvert enn bare å rope på dem. Det må være morsomt å lykkes, og hvis du er ivrig etter å forbedre deg, trenger du støtte for å komme dit, ikke å rope.”

Evolusjon, ikke revolusjon med New England-treneren …Ellie roebuck0:54

Anton Toloui, Sky Sports News, ser på Riises første kvinnelag i England, som inkluderer en blanding av ungdom og erfaring.

Anton Toloui, Sky Sports News

Riise insisterer på at England ikke trenger store endringer i løpet av sin periode som midlertidig hovedtrener, til tross for nylige resultater.

Riise har en veldig annen personlighet og trener sammenlignet med Neville, og legger stor vekt på samarbeid og dialog med spillerne og bakrommet.

Når det er sagt, planlegger hun ikke å kaste bort Englands system, men hun vil ha en mindre lekegruppe slik at hun kan jobbe med en mer intensiv leiropplevelse for å gjenspeile en stor turnering.

Riise vet hva som skal til for å vinne på høyeste nivå. Som spiller vant hun verdensmesterskapet, europamesterskapet og OL, som trener har hun vært en del av bakrommet med USA og ledet LSK Kvinner i Norge til flere titler.

Riise innrømmer at samtaler om team GB-ledelse i OL vil fortsette etter denne månedens treningsleir og kampen mot Nord-Irland.

Resuméet hans kunne ikke være mer solid, det vil være interessant å se hvor stor innvirkning Riise kan ha både på og utenfor banen på en usedvanlig kort tid.

READ  Todo lo que necesita saber sobre la última y más alta luna llena del año: Noticias de tecnología, Firstpost

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *