Equinor har vunnet den største fornybare energikontrakten i USA

Kontorene til energiselskapet Equine ble fotografert i Norge 6. februar 2019.

Odin Jaeger | Bloomberg | Getty Images

Norges Equine har blitt tildelt en stor kontrakt for å levere fornybar energi til staten New York fra to store havvindmølleparker.

I en uttalelse onsdag sa selskapet at det var den “største” sjøvannsavtalen som ble tildelt i USA og “et av de største innkjøpene av fornybar energi i USA så langt.”

I henhold til avtalen vil Equiner og dets partner PP levere fornybar energi til New York fra Empire Wind 2 og Beacon Wind 1-prosjektene.

De to selskapene, i forbindelse med New York, beskrev South Brooklyn Marine Terminal og Port of Albany som “storskala offshore industrielle anlegg som opererer i Equine”.

I fjor gikk BP med på å kjøpe 50% av Empire Wind og Beacon Wind fra Equine i en avtale om å stenge tidlig i 2021.

Empire Wind2 og Beacon Wind1-oppgraderingene vil ha en kapasitet på henholdsvis 1260 og 1230 MW.. Avtalen, kunngjort onsdag, vil støtte en annen avtale om kraft fra 816 MW Empire Wind1-prosjektet. Kapasitet refererer til maksimalt antall installasjoner som kan genereres som ikke genereres for øyeblikket.

Når de er fullført, sier Equinor at de samlede Empire Wind- og Beacon Wind-prosjektene vil kunne levere strøm til mer enn en million hjem.

I en uttalelse beskrev Equinor-sjef Anders Opal østkysten av USA som “et av de mest attraktive vekstmarkedene for sjøvann i verden”.

Selv om dette har muligheter, er USA ikke kompatibelt med resten av verden når det gjelder måling.

Landets første havvindmøllepark – 30 MW, fem vindmølleparker med vindturbinblokker, drevet av det danske selskapet Arstet – startet kommersiell virksomhet i slutten av 2016.

READ  Megan Markle og prins Harry advarer "hold deg utenfor politikken" eller mister kongelige familietitler Royal | Nyheter

Til sammenligning eier Europa flere store sjøluftprosjekter. I november i fjor kunngjorde Arstet at offshoreanlegget 752 MW Porcel 1 & 2 var fullt operativt, noe som kunne gi nok strøm til å drive 1 million husstander.

Blant prosjektene som var planlagt på slutten av fjoråret, sa EU at havvindkapasiteten ville treffe 300 gigawatt ved midten av århundret.

Siden Equinor og PP begge søker å utvikle flere fornybare energiprosjekter, er de sentrale aktører i olje- og gassindustrien.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *