Equinor sier at Norges olje- og gassproduksjon står i fare for å streike

Operatør Equinor sa fredag ​​at en mulig streik på Mongstad oljelagrings- og eksportterminal i Norge kan stenge store oljefelt i Nordsjøen neste uke og også skade gasseksporten til Europa.

Confederation of Safe Workers, som planlegger å streike fra tirsdag og framover med mindre det nås en lønnsavtale i mellomtiden, advarte torsdag mot potensielle produksjonsforstyrrelser fra offshore Johan Sverdrup og Troll-felt.

“Det potensielle treffet kan redusere malmlagringskapasiteten og havnekapasiteten ved Equinor Mongstad raffineri, noe som kan påvirke produksjonen i flere felt Equinor driver … inkludert Johan Sverdrup og Troll,” sa selskapet i en uttalelse.

Historien fortsetter under kunngjøringen

“Det kan være nødvendig å stoppe produksjonen der inntil videre,” sa Equinor.

Forbundet sa i en uttalelse torsdag at de søkte å beskytte norsk gasseksport mot streiken i en tid med stor etterspørsel i Europa.

Men Equinor sa at den planlagte streiken, hvis den fortsetter, sannsynligvis vil få bredere konsekvenser.

“En mulig streik kan også påvirke gasseksport fra Troll-regionen, og kan også påvirke feltene Kvitebjoern, Visund, Byrding, Fram og Valemon,” sa selskapet.

Johan Sverdrup er det største oljefeltet i Vest-Europa med en produksjon på rundt 500 000 fat råolje per dag. Troll er det største gassfeltet i regionen, og det produserer også olje.

Råolje pumpes fra Troll, Sverdrup og andre felt til en terminal på Mongstad-raffineriet, som har en lagringskapasitet på mer enn 9 millioner fat, hvorfra den til slutt eksporteres til globale markeder.

Flere titalls arbeidere er i ferd med å treffe bare i starten, men de er involvert i lasting av skip og håndtering av skipets ankomst og avgang i Mongstad.

Saif sa at hvis konflikten fortsetter, kan streiken omfatte andre landanlegg, med opptil 800 olje- og gassarbeidere som muligens deltar.

Lundin Energy, en partner i Sverdrup, sa i en egen uttalelse at de håpet oljeindustrien kunne oppnå et forlik med unionen og dermed unngå nedleggelsen.

Sverdrups andre partnere er Aker BP og Total. Troll, ConocoPhillips og Shell er blant lisensinnehaverne.

Vær smart med pengene dine. Få den siste investeringsinnsikten levert direkte til innboksen din tre ganger i uken med Globe Investor-nyhetsbrevet. Registrer deg i dag.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *