Et halvt helt år

13. august 2015. Bak denne datoen ligger det måneder med med hardt arbeid. Oppstart, styre, økonomi, layout, koding, våkennetter. Og selv om tiden etter også har bydd på utfordringer, har halvåret som har gått vært et lite eventyr.

Vi brakstartet med et intervju med selveste Torbjørn Røe Isaksen. Allerede da la vi listen. Denne redaksjonen brydde seg mest om taco. Vi slo to fluer i en smekk, og fikk ministeren til å kutte båndet for å markere den offisielle åpningen for Kontrast1.no, Bergens nye studentavis!

Og med det var eventyret offisielt startet. F.v: Søndre Riisøen, Ingvild Tømmervåg, Torbjørn Røe Isaksen og rektor Ole-Gunnar Søgnen. Foto: Martin Furland
Og med det var eventyret offisielt startet. F.v: Søndre Riisøen, Ingvild Tømmervåg, Torbjørn Røe Isaksen og rektor Ole-Gunnar Søgnen. Foto: Martin Furland

Tacoens posisjon ble styrket gjennom fredagsprofil1, der vi alltid fisket etter nye tacotips. Heldigvis dukket det opp andre interessante momenter i intervjuene også, som Annika som ifølge selv selv har et «tidvis snev av kognitiv dissonans» og Nina, som funderte på paracetens rusende effekt. Vi fortsatte å jakte ministere, noe som resulterte i et møte med Trond Giske. Det var også i august at vår musikkjournalist Nadim dukket opp og trollbandt oss, fra årets første konsertoversikt til årets siste, med sine treffende beskrivelser og levende språk.

Vi fant også ut at det gjemte seg en liten modell i redaksjonen, gjennom vår How to: toga-sak. Dette har i ettertid også vist seg å være den saken som har gitt oss flest besøkende fra søkemotorer. Forhåpentligvis var det hjelp å finne!

Nylig oppdatert3

Det skjedde mye i august. Vi lanserte kategorien utvekslingsstudentene, der vi fikk oppdateringer fra Vetle i San Diego og Kristine i Berkeley, noe som vekket både latter og misunnelse. Vi begynte også med utfordringene i redaksjonen, og først ut var Pernille.

 

Vi startet september med et spark i retning NHHI og måten opptakene til idrettene foregår på. Sparket viste seg å bli en av våre mest delte saker. Vi har også fulgt Høgskoledirektøren nøye, fra han fikk jobben og til han fikk ny. Basert på det første intervjuet med Fotland, kan jeg driste meg til å si at det blir trist å se han gå. Blant så mange studenter finnes det mange prosjekter, og et av dem er Prosjekt Brasil. Studentene bak prosjektet skal ordne med belysning rundt en fotballbane i Brasil. Vi håper å kunne dekke flere av prosjektene rundt omkring i Bergen, for finnes utrolig mange fine og gode der ute!

Det var i oktober vi hadde vår mest leste sak så langt. Nyheten om at Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet var enige om å inkludere fjerning av nattaksten i sin samarbeidsavtale, vekket stor glede blant studentene.

12190489_10153644739496285_1654633200_o

Plutselig dukket Grete opp. Eller super-Grete da. Som så forsiktig lurte på om vi trengte en illustratør. Og om vi gjorde! Hun begynte øyeblikkelig med å utvikle en tegneserie, #HiBlife, som har vært en stor suksess. I anledning adventskalenderen kom hun med en stripe om førjulstiden, som mange kan kjenne seg igjen i.

6. november ble en viktig dag for meg. Det var dagen jeg fikk intervjue Sondre Justad, og det at Bergen sjarmerte Lofotværingen var gledelig nytt. Samme kveld skulle valget til studentparlamentet på Høgskolen i Bergen avgjøres, og vi fulgte valget nøye. Vi kjørte til og med vår egen hashtag, #k1valg, gjennom hele valgprosessen. Det var også samme helg at det omstridte møtet i Velferdstinget fant sted. Budsjettmøtet hadde vinnere og tapere, noe som ga debatt. Blant annet delte både Fredrik Bødtker og Øyvind Hatland sine tanker. Selv om det for mange var en amper og trist dag, kan jeg for redaksjonens del trekke noe positivt ut av dette:

Denne oppdateringen fra SP-UiBs leder Johanne Vaagland gledet oss mer enn det burde ha gjort. Foto: Skjermdump
Denne oppdateringen fra SP-UiBs leder Johanne Vaagland gledet oss mer enn det burde ha gjort. Foto: Skjermdump

I høst har det vært fokus på psykisk helse. Noe, ikke mye, ikke nok. Derfor gjorde det oss veldig glade da Bergens Tidende valgte å videreformidle leserinnlegget vi fikk tilsendt av en anonym og modig student. «Alene faller jeg» er et sterkt innlegg jeg anbefaler alle å lese.

I slutten av november var det duket for temauke på Kontrast1, der vi fokuserte spesielt på studentøkonomi. Vi innledet uken med å melde om elleve måneders studiestøtte, et kjærkommet tiltak som slår ut for fullt i 2020. Det er likevel ikke til å skyve under en stol at studenter har en trang økonomi. Akkurat dette prøvde vi å belyse gjennom å leve for 562 kroner på en uke.

I desember har vi hatt adventskalender, og du leser nå siste luke. Og da er det på sin plass å takke litt. Tusen takk for at du følger med og leser! Nettopp derfor skal vi bli enda bedre i 2016. Videre fortjener hele redaksjonen og styret en stor klem og en high five; tusen takk for fantastisk innsats! Også utenfor redaksjonen finnes det noen som har stått på for oss, og da vil jeg spesielt trekke frem Anders Veggeland og Sondre Riisøen. Takk!

Og med det i tankene gjenstår det bare å ønske deg, kjære leser, en god og fredelig jul, og et strålende godt nytt år! 

Author: Ingvild Tømmervåg