– Et sånt irriterende optimistisk menneske

Skjermbilde 2015-08-14 kl. 17.02.25Ukens fredagsprofil oss til å lengte etter sommer og tiden før mobiltelefonhysteriet. 

Hvem er du?

– Jeg er Ingrid. Studerer siste året på psykologstudiet, liker å tegne og strikke, og driver et luftakrobatikkfirma på min ikke-eksisterende fritid. Egentlig er jeg B-menneske og liker sengen min best av alt, men det blir en del jobb og dansing på Landmark på en eller annen måte likevel. Jeg har også klart å utvikle meg til å bli et sånt irriterende optimistisk menneske som liker det meste og de fleste. Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg var et skikkelig grinete barn.

 

Har du spist frokost/lunch i dag, og i så fall hva?

– Jeg stod opp klokken seks i dag for å ha min første dag i praksis. Frokost er et ullent minne. Det var kaffe og kiwi involvert. Uten kaffe kommer jeg meg ikke ut av pysjen om morgenen. Å spise kiwi til frokost gjør også at jeg kan late som jeg har et sunt kosthold. Til lunsj fikk jeg knekkebrød av den nye veilederen min, og puttet leverpostei på det ene og blåskimmelost på det andre. Det var også noen som hadde kjøpt sjokolade på ferie og tatt med på lunsjrommet. Jeg liker praksis.

 

Hvilke planer er lagt for helgen?

– På fredag skal jeg se film og spise godteri med en venninne, og så skal jeg møte kullingene mine og diskutere praksiskontorene våre i detalj over en øl. Jeg har hev og senk-pult, så tror jeg vinner. Lørdag og søndag skal jeg jobbe for å tjene penger til å kjøpe knekkebrød til veilederen min.

 

Hva er din drømmejobb?

– Akkurat det jeg gjør nå, bare betalt. Og in space.

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

– Om jeg kan reise i tid også: til en varm norsk sommer før alle fikk mobiltelefoner. Jeg hadde kjørt snekken opp en eller annen fjord på måfå sammen med et par gode venner, og fisket og grillet og klatret i trær. Om jeg ikke kan reise i tid: Varmere strøk. Leiligheten min er en fryseboks.

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?

– Ikke en fisk i alle fall. Kanskje en bortskjemt katt, jeg er halvveis der personlighetsmessig allerede.

 

Hvem er ditt forbilde?

– Det varierer veldig. Jeg liker hvordan en kompis av meg liker å tro det beste om mennesker og alltid antar at folk mener godt med det de gjør. Å leve livet på den måten er mye hyggeligere, og handler ikke om å være naiv, bare optimistisk. Elisabeth Schanke og Camilla Løvik, som er forelesere på psykologisk fakultet, er noen av de varmeste, mest tålmodige, og mest tilstedeværende menneskene jeg har møtt. Jeg er dog ikke et tålmodig menneske, så vet ikke hvor realistisk det er. Jeg liker hvordan pappa er seg selv uten unnskyldning, og uten å legge noe i mellom. Han er ikke redd for å være barnslig, for å spørre vanskelige spørsmål, og for å innrømme at det er noe han ikke vet eller skjønner. Men min søster er det sterkeste mennesket jeg kjenner.

 

Hvilken person i Bergen ønsker du å gi en shoutout til?

– Annette som jeg driver AS med. Du er kul.

 

Hvilken hendelse denne uken vil du vie ekstra oppmerksomhet? (egenopplevd eller nyhetsrelatert)

– Vanskelig å toppe det å starte i praksis et nytt sted.

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken?

– Kalenderen i DIPS, som er journalsystemet vi bruker. Og så sjekket jeg kjølevesken i motoren på båten, det var et stort øyeblikk.

 

Hva er ditt ultimate tacotriks?

– Bacon. Finhakket sprøstekt bacon. Eller å stoppe etter to lefser. Sistnevnte får jeg sjelden i boks.

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

– For det første er det sommer. Jeg er så kald. Fredag: Gjøre meg ferdig på jobb, hvor jeg har hatt ok timer med pasienter hvor noe har løsnet og vi ser lyset i enden av tunnelen. På kvelden, være sammen med folk jeg er glad i, kanskje spille et spill, spise noe mat, le mye.

Lørdag: Ta en times løpetur på formiddagen, og spise lunsj ute med en venninne. På kvelden, dansing til elektronisk musikk med folk som bare syns det er gøy å danse, og moderate mengder alkohol.

Søndag: Sove lenge sammen med den jeg er mest glad i, spise en seig brunsj, og så bare eksistere sammen resten av dagen. Kanskje gjøre ting sammen, kanskje hver for oss. Gjerne grille i en park og henge opp en trapès og en slakkline. Muligens ta med en frisbee og møte noen venner. Sitte ute til det blir mørkt og litt kaldt, og sovne på en skulder i en ring rundt et bål.

Author: Dorthe Iselin Austevoll