Etter 20 år var det slutt: SP-HSH legges ned

Først var det Bergen, deretter Sogn og Fjordane. Onsdag 07.12.16 fulgte også Studentparlamentet ved Høgskolen Stord/Haugesund (SpHSH) etter og vedtok å legge ned det lokale studentdemokratiet med en gang Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet er etablert. 

Leder Kristine Elsa Krokli har sittet i stolen et halvt år og må allerede etter nyttår se at sin egen stilling blir satt ut til valg i likhet med lederstillingene ved de to andre fusjonerende studentdemokratiene.

– Det er rart å skulle lukke et kapittel man føler man ikke er helt ferdig med. Jeg har jo bare vært leder i et halvt år og skulle ønske at det kunne vart lenger, men samtidig er det veldig kjekt å være med på å forme det nye som kommer og tar over. Det er veldig vemodig, veldig rart. Det er nesten som om det enda ikke har gått opp for meg at dette var det aller siste møtet. Ting har skjedd så utrolig fort, sier Krokli.

I år er det også tjue år siden Studentparlamentet ved Høgskolen Stord/Haugesund ble etablert. Det er altså en god bit med historie som nå går inn i historiebøkene, men Kristine Elsa Krokli påpeker at boken nok ikke lukkes, det skrives et helt nytt kapittel.

 – Vil studentene ved HSH merke noe forskjell når det nye tinget etableres? 

– Jeg tror ikke studentene her vil merke veldig stor forskjell. Det kommer jo selvfølgelig helt an på hvordan det lokale studentorganet vil bli organisert, det vil avgjøre hvordan studentene føler seg ivaretatt, avslutter Krokli.

Studentparlamentet ved HSH Foto: Øyvind Hatland
Studentparlamentet ved HSH Foto: Øyvind Hatland

Parlamentet vedtok å overføre økonomien sin til det nye studentdemokratiet og bidrar dermed med minst 320.000 kroner.

Author: Karoline Skarstein