Farvel, Berkeley!

Skrevet av Kristine Vølstad, på utveksling i Berkeley, California. 

«Hei igjen Konstrast1-lesere! Jeg er ferdig på UC Berkeley… Det er ganske rart, tiden har gått så alt for fort. Det er mye jeg kommer til å savne her nede. Når jeg ser gjennom bildene mine savner jeg mye allerede, selv om jeg fremdeles er her. Dette har desidert vært min beste eksamensperiode noensinne, skulle ønske hver eksamensperiode inneholdt en uke i Hawaii.

Etter Hawaii har vi hatt ”ordentlig” eksamensperiode i hele fire dager.

Eksamensperiode på Hawaii altså! Foto: Kristine Vølstad
Eksamensperiode på Hawaii altså! Foto: Kristine Vølstad

Den første uka vi kom hit laget vi en bucket list med alle de tingene vi ønsket å gjøre. Jeg har så å si gjort alt, og det har vært så gøy! Tingen er at når jeg lager sånne lister så føler jeg nesten at jeg må gjøre de tingene som står der. Minner meg om russetiden, da alt jeg gjorde var å ta russeknuter i stedet for å øve til prøver. Så selv om jeg egentlig ikke hadde råd ble jeg med til både Las Vegas og Hawaii (heldigvis, det var verdt det), og selv om jeg sa at jeg aldri skulle ta en tatovering igjen, så ja, gjorde jeg det da.

Hawaii var helt fantastisk! Vi var en del på stranden, slik at vi ble litt brune. Kan liksom ikke komme hjem fra California like bleik som jeg var før jeg reiste hit. Ellers snorkla vi nesten hver dag på Hawaii, vi så skikkelig mange skilpadder. De var like store som pilatesballer. Jeg hadde skikkelig lyst til å klemme de, men turte ikke i tilfelle de beit av meg tåa. Den ene dagen skulle jeg gå på butikken helt alene. Så var det en prest som ville at jeg skulle ta bilde av jomfru Maria for ham, noe som endte i en times omvisning av kriken, kirkekontoret, skolen ved kriken, møte med halve menigheten og lærdommer om øyas to helgener. Jeg prøvde å hinte om at jeg måtte på butikken, men den gamle presten hadde mye på hjertet, så jeg smilte og nikket til alt han sa.

Etter Hawaii har vi hatt ”ordentlig” eksamensperiode i hele fire dager. Vi har sittet inne i den lille leiligheten vår og lest hele dagene. Jeg har også klart å komme meg gjennom tre sesonger med ”Orange Is The New Black”. Jeg skulle sikkert lest litt mer… Foreleseren min la akkurat ut et eksamenssvar og skrev at hun følte hun hadde mislykkes som lærer på bakgrunn av den besvarelsen… Vel. Det var min besvarelse! Heldigvis kunne vi bare hente inn ekstrapoeng på det spørsmålet.

Jeg kommer til å savne å se en hardbarka mann med skjegg, skinnjakke, skjørt og høye sko med matchende veske

kristineogjesus
Foto: Overivrig prest

Nå som det hele er over om bare noen få dager har jeg tenkt litt over alle tingene jeg kommer til å savne her nede, som alle de helt ekstremt rare folkene som bor her. Jeg kommer til å savne å se en hardbarka mann med skjegg, skinnjakke, skjørt og høye sko med matchende veske. Jeg kommer til å savne at helt ukjente mennesker kommer å gir meg en klem mens de roper at de elsker meg. Jeg komme også til å savne nybakte donuts og drittmusikken bakeriet spiller i etasjen under oss. Jeg kommer til å savne og sove på en liten madrass på gulvet sammen med Mariell, og at vi holder oss våkne til et minutt over tolv hver kveld for å se hva den nye snapchat-funksjonen er. Jeg kommer til å savne campus, San Francisco og generelt den boblen jeg og de andre her har levd i hele dette semesteret.

Men når det er sagt så skal det bli skikkelig herlig å komme hjem til jul og tilbake til Bergen. Jeg gleder meg til norsk mat, norsk sjokolade, slippe å få hjerteinfarkt av den dårlige valutakursen og at jeg får penger av lånekassen hver måned (budsjettet her ble sprengt utallige ganger). Jeg gleder meg mest til å spise Norvegia igjen, å se familien min og vennene mine igjen da. Hvis du sitter å lurer på om du skal reise å studere utenlands et semester eller mer, mitt råd er; DO IT! Det er verdt en tom lommebok. God Jul.» 

Redaksjonen ønsker Kristine god tur hjem, og sier tusen takk for alle de fine oppdateringene! Skal du på utveksling til våren og har lyst til å dele din opplevelse med oss og våre lesere? Send en mail til redaksjonen@kontrast1.no!

 

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!