Fernando Alonso: To ganger F1-mester bryter overkjeven i sykkelulykke

Fernando Alonso kommer tilbake til Formel 1 med Alpine denne sesongen

Hans alpinteam sier at Fernando Alonso fikk et brudd i overkjeven i sykkelulykken sin torsdag.

Den 39 år gamle to ganger verdensmesteren hadde en “vellykket korrigerende handling” og vil bli innlagt på sykehus i 48 timer.

Teamet la til: “Legeteamet er fornøyd med fremgangen hans. Etter noen dager med fullstendig hvile vil han kunne begynne å trene gradvis.

“Vi forventer at han skal være fullt funksjonell [prepare] For sesongen. “

Forsesongstesten er planlagt å finne sted i Bahrain fra 12. til 14. mars, før det første løpet på samme bane fra 26. til 28. mars.

Mens han var på trening, var spanjolen involvert i en bilulykke i nærheten av hjemmet sitt i Lugano, Sveits.

Ifølge politiet i Lugano, der Alonso bor, skjedde ulykken da en bil svingte til venstre, forbikjørte trafikken og ble til en parkeringsplass i et supermarked.

Føreren av bilen var en 42 år gammel sveitsisk mann som bodde i Lugano.

Politiets uttalelse sa: ”Politiet bør samtidig etablere en etterforskning av årsakene [the driver was] Manøvrering til venstre for å komme inn på en parkeringsplass i et supermarked, kolliderte han med en 39 år gammel spansk statsborger som syklet og krysset en søyle med stasjonære kjøretøy i motsatt retning til høyre.

“Det var en kollisjon på høyre side av bilen.”

Politibetjenter og Green Cross paramedics var også til stede før de tok Alonso til sykehuset.

Alonso debuterte i F1 i 2001 og har etablert seg som en av de største racerne gjennom tidene i sin 17-årige karriere for Minardi, Renault, McLaren og Ferrari lagene.

32 Grand Prix – sjette på tidenes liste – og verdensmester i 2005 og 2006, og forlater F1 på slutten av 2018 etter fem sesonger.

I de mellomliggende to årene la han til sin andre seier på rad i verdens utholdenhetsmesterskap med Le Mans 24 timer og Toyota, og konkurrerte to ganger i Indianapolis 500 og deltok i Tucker Rally.

Han håper å komme tilbake til F1 fordi han elsker å kjøre bil og konkurranse, og at det tidligere Renault-teamet Alpine vil være konkurransedyktig når nye teknologiregler innføres i 2022.

Teamet traff tre etapper i fjor, med to for Daniel Ricciardo, nå med McLaren, og en med Stephen O’Connor for å utfylle Alonsos tropp i 2021.

Alonso har allerede savnet starten på en sesong med en engangsskade.

Da han kom tilbake til McLaren i 2015, fikk han hjernerystelse i en test før sesongen og måtte sitte i det første løpet i Australia da han kom seg.

Bannerlesing rundt BBC - BlåBunntekst - Blå

READ  Liverpool-overføringen kunne gjentas, noe som etterlot Manchester United frustrert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *