Fjerner nattaksten

Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet er omsider enige om en samarbeidssamtale for hvordan Hordaland skal bli i deres periode. For studentene er fjerningen av nattaksten den store seieren.

I sin samarbeidsavtale har partiene lagt stor fokus på kollektivtrafikk, og å fjerne nattaksten på kollektivreiser er et av de viktigste punktene for studenter. En slik endring vil altså innebære at alle månedskort fra Skyss vil være gyldige også om natten.

Fredrik Bødtker, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen kaller endringen kjærkommen.

– Dette vil bidra til at studenter som bor utenfor sentrum får samme muligheter til å delta på det sosiale som skjer i byen. Kollektivtransport er såpass dyrt fra før, at det er uheldig at studentene har den ekstrakostnaden.

Leder av Velferdstinget, Linnea Reitan Jensen er fornøyd med at samarbeidsavtalen nevner nattakst.  Foto: Jin Sigve Mæland/ Velferdstinget i Bergen
Leder av Velferdstinget, Linnea Reitan Jensen er fornøyd med at samarbeidsavtalen nevner nattakst.
Foto: Jin Sigve Mæland/ Velferdstinget i Bergen

Velferdstinget fornøyd

Leder for Velferdstinget i Bergen, Linnea Reitan Jensen, er fornøyd med at nattaksten er nevnt i samarbeidsavtalen.

– Nattaksten, som nå er på 80 kroner, er alt for høy, og kommer i tillegg til månedskort. Dette gjør at mange heller velger å gå hjem enn å ta buss. Vi vil at studenter skal komme seg trygt hjem, hele døgnet, og en fjerning av nattaksten vil absolutt bidra til dette.

Velferdstinget i Bergen har i sitt arbeidsprogram at de vil ha 50 % studentrabatt på kollektivtransport, uavhengig av alder, tid på døgnet og bosted.

 

 

Author: Martin Furland