Fokuser på gass og sjøluft


9. februar 2021

Shell-logo – Kreditt: Alexander Plinov / Adobe Stock

Royal Dutch Shell har sagt til Olje- og energidepartementet at det vil redusere sitt forskningsomfang i Norge og fokusere på naturgassproduksjon og fremtidig sjøvann.

Shell sa at de planlegger å redusere olje- og gassvirksomheten til ni etasjer over hele verden i oktober som en del av strategien for å redusere karbonintensiteten i virksomheten. Detaljer om den nye strategien forventes kunngjort torsdag.

“Innen 2020 har vi tatt et valg om å gå videre med eksisterende innovasjoner og infrastruktur i Norge,” heter det i brevet på departementets nettsider som en del av en offentlig konsultasjon om regjeringens rapport om energipolitikk. .

“Hva dette betyr er at vi nå først og fremst posisjonerer oss som et gasselskap på norsk sokkel … det er en virksomhet som vil skape betydelige verdier for oss som selskap og som en nasjon i Norge i flere tiår framover,” heter det la til.

Shell sa i brevet at de kunne delta i kraftutbygging til havs utenfor Norge og oppfordret regjeringen til å vurdere skatteincitamenter for å stimulere investeringer.En talsmann for Shell utelukket ikke deltakelse i fremtidige lisensrunder i Norges grenseområder.

Den engelsk-nederlandske majoren driver Norges nest største gassektor Arman Lange, Og er partner i trollfeltet som drives av Equine.

Det gir også teknisk service ved Nihamna-anlegget, som behandler naturgass fra en rekke sektorer for eksport til Storbritannia og det kontinentale Europa.

Shells beslutning kommer som Norge, som har mer enn 100 nye blokker i det arktiske morshavet, byder fra oljeselskaper i sin siste grense-konsesjonsrunde.

I 2016 trakk Shell seg ut av Norges lisensrunde for arktisk sentrert olje, og pekte på behovet for å justere porteføljen B.G. Etter å ha blitt med Og på grunn av lavere oljepris. Den deltok i neste grenserunde og ble i 2018 tildelt et operatørskap i Norskehavet.

READ  Verdens største elektriske båt lanseres i Norge

Norge har separate lisensieringskretser i modne områder.

(Nerijus Atomidis-rapport; Ron Bassos tilleggsrapport i London; Edmund Player Editing)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *