Fortsatt vått på biblioteket

I forrige uke ble det kjent at biblioteket på Kronstad tidvis opplever svært lokale regnbyger. Én uke etterpå drypper det fortsatt.

Blant studerende studenter, (forhåpentligvis) tørr litteratur og fire bøtter som det drypper vann i, møter vi Ingelin Ida Marie Hansen. Hansen jobber som bibliotekvakt på høgskolens bibliotek på Kronstad, og opplever lekkasjen på nært hold. Hun forteller at det er mye vann i bøttene de dagene det regner, og at de fire bøttene som er plassert i dryppeområdet ikke klarer å fange opp alt vannet.

Ingelin Ida Marie Hansen. I bakgrunnen ser du fire bøtter som er plassert ut for å fange opp vann. Foto: Martin Furland
Ingelin Ida Marie Hansen. I bakgrunnen ser du fire bøtter som er plassert ut for å fange opp vann. Foto: Martin Furland

– Om det ikke snart repareres, så trenger vi større bøtter, sier hun og ler.

Hvordan påvirker dette din arbeidsdag?

– Det er trist at det er biblioteket som må lide for et dårlig bygg.

Hun forteller videre at biblioteket er opptatt av å gi studentene et godt arbeidsmiljø, og at dette er noe de jobber mye med.

Hva har blitt gjort for å utbedre skadene?

– Det virker ikke som de har gjort så mye mer enn å sette ut bøtter, jeg har ikke sett noen jobbe med det. Det virker som en noe kortsiktig løsning.

Hansen bruker siste del av kvelden på å sette på plass bøker i biblioteket. Mens hun setter på plass boken Physical activities for improving children´s learning and behavior: a guide to sensory motor development, forteller hun at hun ikke er kjent med om noen av bibliotekets bøker har lidd noen skader, men understreker at bøker ikke har godt av lengre opphold i fuktige rom.

Tørr lesing likevel

Skjermbilde 2015-11-18 kl. 18.55.36Kontrast1 er bekymret for sine leseres velvære, og har tatt på oss å sjekke værmeldingen på biblioteket ut uken. Som skjermdumpen til høyre vitner til, kan man altså lese uten frykt for regn både torsdag, fredag, lørdag og søndag.

Neste uke tør(r) vi ikke love noe.

 

Det har ikke lykkes Kontrast1 å få kontakt med Statsbygg, som er ansvarlig for bygget.

Author: Martin Furland