FPSO-operatør BW offshore for å komme inn i flytende luft

Et annet selskap som er involvert i olje- og gassektoren, har satt siktet mot marin energi når industrien beveger seg mot fornybar energi midt i globale energiforandringer. Den siste som kunngjorde sine planer for ren energi er BW Offshore, som nå er i investeringssamtaler med det flytende vindselskapet Ideol.

Norge og Singapore-baserte FBSO-operatør PW Offshore avslørte 10. februar at den franske flytende vindteknologutvikleren var i avanserte diskusjoner om en strategisk investering i Ideol. Samtalene er en del av BW Offshores langsiktige strategi og ambisjoner om å investere i flytende havbris, ifølge selskapets data.

BW Offshore har 15 flytende produksjonslagrings- og avlastningsenheter (FPSOs) over hele verden, og har fullført 40 FPSO- og FSO-prosjekter i løpet av sine 35 års drift.

Ideal er utvikleren av Dumping Pool Foundation, som forbedrer stabiliteten og effektiviteten til en flytende vindturbin, selv under ekstreme forhold. Floating Wind Company har hittil installert to demonstrasjonsvindturbiner i full skala i sin patenterte flottørdesign, en i Frankrike og en i Japan, og er for tiden involvert i flere prosjekter som medutvikler i Japan, USA og Europa.

Ideas teknologi har blitt brukt som en del av Flotgen-prosjektet på SEM-REV teststedet fra byen Le Kroatia i Frankrike. Vestas V80-turbinen, montert i kjelleren til dumpingbassenget, begynte å levere strøm til den franske scenen i september 2018. I januar rapporterte Ideal at den 2 MW Flotgen vindturbinen ville generere 14 prosent mer strøm i 2020 enn i 2019 med 6,8 ​​GW.

I Japan er Ideas flytende grunnlag lagt i Hippiki-demonstrasjonsprosjektet lansert av Japans New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO). Aerodin SCD3 MW to-belagt turbinturbin Ideal Dumping Pool er installert på det flytende fundamentet i Hippiki-systemet, som er parkert 15 km utenfor kysten av Kitakyushu. Vindturbinen har vært i drift siden 2019.

READ  Kongsberg for å gi status og overvåking

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *