Fra elskede klassikere til romepos, her er 10 bøker å lese denne vinteren Underholdning

“Carrie” av Stephen KingFor de som vil være litt redde, viser Stephen Kings første roman umiddelbart forfatterens løfte med denne klassiske historien om en plaget tenåringsjente som oppdager at hun har telekinetiske krefter. King’s “Carrie” blir enda sprøere enn filmen, men det gjør også hovedpersonen til en enda mer sympatisk ledelse. Å vite slutten på “Carrie” bare øker spenningen i denne boken i enda større grad, og mens King fortsetter å bli en av vår tids mest produktive forfattere, er “Carrie” fortsatt en av hans beste.

“Kristen Lavrensdatter” av Sigrid UndsetI denne enorme trilogien med bøker viser Sigrid Undset hvordan ungdoms avgjørelser kan endre ikke bare individets liv, men også livet til de rundt ham. Hovedpersonen vender ryggen til farens veier og hans tro for å følge hans hjerte. Undset får historien sin til å virke som denne gangen, men overraskende moderne, da Lavrensdatter er en modig og sterk karakter som ingen andre. Gjennom bøkene som utgjør “Kristen Lavrensdatter”, viser Undset oss et fullstendig liv fylt med livsforandrende kjærlighet, forferdelige hjertesorg og kontinuerlige overraskelser.

“Saga” av Brian K. Vaughan og Fiona StaplesRom-epos blir ikke mer storslått, bisarrt eller fengende enn tegneserien “Saga”. Gjennom 54 utgaver forteller “Saga” historien om Alana og Marko, en mann og kone av fremmede arter i krig, som har rømt hjemmefra og prøver å oppdra datteren deres, Hazel. Da denne familien blir jaktet av dusørjegere, en robotprins og mange andre, blir historien om Brian K. Vaughan og Fiona Staples fortalt av den voksne Hazel, som mimrer om de første dagene med familien. “Saga” kan gå til mange planeter og ha flere hovedpersoner, men hjertet i denne historien ligger i denne familien som prøver å holde seg sammen. “Saga” lever absolutt opp til navnet sitt.

READ  Dubai lanserer en internasjonal romfartsdomstol

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *