Fra skolebenken til eget selskap

I Halfdan Kjerulfsgate finner man ett av kontorene til gjengen bak Easybnb. Vegg i vegg med investorene sine sørger de for at utleie gjennom Airbnb går smertefritt for kundene sine.

Carl Christian Ellingsen og Fredrik Geving Bedsvaag er ikke i nærheten av å ta helg. Klokken er fire, men det hindrer dem ikke i å være i strålende godt humør. Gründertilværelsen kler dem.

– Jeg tror ikke dette er for hvem som helst, sier Ellingsen.

Easybnb har blitt et populært tilbud. Her ved Carl Christian Ellingsen (til venstre) og Fredrik Bedsvaag. Foto: Ingvild Tømmervåg
Easybnb har blitt et populært tilbud. Her ved Carl Christian Ellingsen (til venstre) og Fredrik Bedsvaag. Foto: Ingvild Tømmervåg

Fra idé til heltidsjobb
Airbnb har fått et solid fotfeste i Norge, og flere tusen nordmenn bruker tjenesten til å leie ut egne leiligheter. Akkurat dette bet Ellingsen, Jacob Mørch og Vegard Haveland seg også merke i.

Ideen begynte å ta form da Mørch ville leie ut leiligheten sin via AirBnB mens han selv var i Singapore på Gründerskolen i fjor.

– Da inngikk vi en form for avtale. Jeg skulle leie ut for han mot at jeg fikk halvparten av inntektene, forteller Ellingsen.

Dette var det flere av vennene deres som ønsket å benytte seg av, noe som førte til at trioen bestemte seg for å satse. I januar i år tok det form, og i sommer eksploderte det.

I begynnelsen vasket de leilighetene til kundene selv. Etter hvert ble det så mye, at selskapet outsourcet akkurat den biten til profesjonelle rengjøringsbyrå.

– Jeg har blitt veldig dreven på å vaske min egen leilighet etter dette da, erklærer Bedsvaag, som startet som fotograf i Easybnb, og nå er en del av driften i Bergen.

– Det var veldig gøy da Carl ringte meg en tirsdag i sommer og lurte på om jeg ville være med å sette opp sjappa i Trondheim.

Morgenen etter møttes de på Starbucks på Værnes lufthavn for et kort møte.

– Deretter var det full gass inn til Trondheim, printe 2000 flyers og putte dem i postkassen til folk. At vi bare kunne gasse på slik synes jeg var kjempefett. En gjeng som har stor tro på konseptet sitt, og som ville ha med folk med ståpåvilje på laget. Jeg følte derfor at det var en tillitserklæring fra Carl og co da de ville ha med oss til å styre skuta i Trondheim, utdyper han.

Strekker seg mot Nord

I dag har bedriften slått røtter flere stedet, og består av ti ansatte fordelt på kontorer i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim.

– Vi ser muligheten til å ekspandere til Tromsø rundt nyttår, forteller Bedsvaag.

– Det som er kult med Tromsø er at der er det motsatt syklus sammenlignet med Bergen. Mens det er rolig i Bergen på vinterstid, er det ganske hissig i Tromsø på turistfronten, sier Ellingsen.

Easybnb har også kontorer i Nyskapningsparken Inkubator, et kontorområde for ”forretningsideer med stort vekstpotensial og innovasjonsgrad”.

«-Det er litt som å ha eksamensperiode med folk du studerer med, bare at eksamensperioden varer veldig lenge»

– Etter at vi flyttet til Nyskapingsparken har vi blitt noe mer bevisst på hvordan vi strukturer dagene våre og tidsbruk. De første timene hvor vi er ”i flyten” bruker vi på ”egne prosjekter” før vi tar en økt eller to med brainstorming etter lunsjtider, forteller Bedsvaag.

Fredrik Bedsvaag (til venstre) og Carl Chrisian Ellingsen trives med tilværelsen. Foto: Ingvild Tømmervåg
Fredrik Bedsvaag (til venstre) og Carl Chrisian Ellingsen trives med tilværelsen. Foto: Ingvild Tømmervåg

På spørsmål om de har fritid, svarer de overraskende nok ja.

– Men det er jo ikke sånn at butikken stenger fire. Vi må sjekke kommunikasjonskanalene klokken elleve om alle gjestene har fått sjekket inn, og bidra til å skape den gode følelsen. Det krever litt, men vi har gode løsninger på det, forsikrer Bedsvaag.

Fra studenttilværelse til fullt jobbkjør

Ellingsen, Mørch og Haveland har alle tatt permisjon fra studiene for å satse helt og fullt på virksomheten. Ellingsen og Bedsvaag er begge enige i at den største forskjellen mellom studenttilværelsen og det å jobbe heltid er at man aldri vet hvordan dagene ser ut.

«Det verste som kan skje er at vi har lært veldig mye.»

– Jeg kan sitte å planlegge detaljert fire dager frem i tid, og så ender dagene opp med å bli helt annerledes. Og det må man forstå selv, at ting forandrer seg i denne typen bedrift. Det kan være ganske kult, men det kan også være veldig frustrerende, poengterer Ellingsen.

Han forteller at det ble en brå overgang, plutselig å skulle sørge for at alle ansatte har det bra, og passe på at de ansatte ikke følte at de jobbet for mye.

– Å få folk til å jobbe 14 timer i døgnet for lite lønn er ikke lett. For min del går det greit, siden jeg har vært med å starte det hele, men for andre sin del så er det ikke alltid like greit. En av utfordringene er å motivere de ansatte, slår Ellingsen fast.

-Jeg tror studenter er veldig skjermet mot hvordan ting faktisk fungerer i virkeligheten. Man må være ganske kynisk, og flink til å forhandle. Det er kanskje den største overgangen fra studenttilværelsen til å jobbe; du må være litt hard, hvis ikke blir du utnyttet, sier han.

De forteller at siden starten av sommeren har de vært oppi hverandre med jobb konstant.

– Det blir jo litt sånn at når jeg har sittet og jobbet med Fredrik her i tolv timer, så vil jeg helst slippe å se det trynet om kvelden også! Det er litt som å ha eksamensperiode med folk du studerer med, bare at eksamensperioden varer veldig lenge, sier Ellingsen og ler.

– Jeg stortrives!

Det er liten tvil om at etableringen av egen bedrift har gjort at de sitter igjen med mye lærdom.

– Man må gå systematisk til verks. Vi drar lasset sammen, og derfor har vi våre egne ansvarsområder samtidig som vi har sessions hvor vi tømmer hodene våre for ideer og tanker og kommer med innspill til hvordan vi skal gjøre ting, forteller Bedsvaag, som studerer psykologi i tillegg. Han tilføyer:

– Eksamen får bare gå som det går, jeg vil heller gi gass her. Jeg stortrives!

Arbeidsdagene er litt som å ha eksamensperiode med folk du studerer med, forklarer duoen. Foto: Ingvild Tømmervåg
Arbeidsdagene er litt som å ha eksamensperiode med folk du studerer med, forklarer duoen. Foto: Ingvild Tømmervåg

De er enige i at man må være flink å se hva som skal gjøres, og hvor det er behov for hjelp, spesielt med en så varierende hverdag.

– Det kan selvsagt være veldig spennende, men også slitsomt siden man ikke har peiling på hvordan ting blir, sier Ellingsen mens Bedsvaag nikker istemmende.

– Det vi har lært det siste halve året kunne vi ikke lært på en annen måte. Men hvor mye vi sitter igjen med på slutten foruten den lærdommen, det er et godt spørsmål. Det har vi ikke peiling på, utdyper Ellingsen.

Full glød og fullt engasjement

Da Bedsvaag var ny i selskapet, var det gløden og engasjementet, sammen med ansvaret og tilliten han ble vist, som gjorde at han ønsket å gjøre en innsats.

De er ikke i tvil om at all innsatsen og den harde jobbingen er verdt det.

– Det verste som kan skje er at vi har lært veldig mye. Det er uansett verdt det, sier Ellingsen, for han fortsetter:

– Man jobber såpass mye og tjener såpass lite, slik at hvis det ikke er kjekt, er det ikke grunn til å gjøre det. Det er jo det som er hele motivasjonen, at vi trives og har det gøy med det.

Bedsvaag er helt enig i dette, og fremhever også et annet viktig punkt;

– Samtidig som at vi har tro på at dette kan bli veldig stort. Vi har troen på konseptet vårt, rett og slett.

Author: Ingvild Tømmervåg