Fredagsprofil1: Kristin Birgitte Hunderi

I sofaen på en hyggelig kafé i Bergen by møter jeg jusstudenten Kristin Birgitte Hunderi. Midt mellom forelesning, rettsvitning og trening klarte hun å skvise inn et intervju med Kontrast1. Utenom studentlivet bruker hun mye tid på å ta vare på fisken sin Fisk, som kollektivet fikk i innflytningsgave.

 

Hvem er du?

– Kristin. Jeg er «just another person». Jeg studerer jus, det tar jo voldsomt mye tid, og så har jeg jobb ved siden av som også tar mye tid. I tillegg har jeg begynt å trene, men det skjer ikke noe mer enn det. Eller jeg drikker en god del også da.

 

Har du spist frokost i dag?

– Jeg har faktisk ikke spist frokost. Grunnen til det er faktisk Fisk. Jeg kom ut av rommet mitt og skulle spise frokost, også hang det noe forferdelig ekkelt som lignet på avføring etter bakdelen hans. Da bare; nei, det blir ikke noe frokost i dag gitt. Rene slakeoperasjonene dette her. Jeg fikk dyttet i meg noen knekkebrød senere når jeg kom over sjokket da. Men et husdyr er et husdyr, kan nesten ikke slutte å være glad i han selv om han er gross.

 

Hvilke planer er lagt for helgen?

– Nå er jeg kommet inn i en kjedelig periode. Eksamen nærmer seg. Det som er konkrete planer er kanskje ikke det som faktisk skjer. Planen er vel å gjøre skole og jobbe. Samme gamle. Heller et unntak kanskje enn det samme gamle. Det blir nok litt serietitting innimellom også. Jeg har akkurat begynt å se på Narcos på netflix. Det er veldig gøy. Det handler om han Pablo Escobar, han var den ekte narkobaronen i Colombia. Mye ekte hendelser, som ikke akkurat gjør det mindre spennende.

 

Hva er din drømmejobb?

– Jeg har alltid hatt lyst til å være en som godkjenner/smaker på matvarer. Men jeg vet ikke. Det er jo kanskje en litt useriøs jobb. Men min egentlige drømmejobb er jo kanskje advokat da, siden man ikke kan jobbe som smaksprøver hele livet. Tro det eller ei, jeg skulle gjerne bodd i et pepperkakehus.

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

– Ehm… det er mange steder jeg har lyst til å dra. Hvis jeg kunne dratt nå, ville jeg kanskje dratt til Kina eller Japan. Fordi det er noe helt annet. Jeg føler at de stedene jeg har vært til nå har vært ganske lik kultur som her i Norge. Jeg har aldri vært et sted hvor det virkelig har vært en annen verden.

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?

– Ikke hund i hvert fall, heller ikke katt. Kunne vel ikke vært noe dyr, de spiser jo alt der borte… Det var egentlig et jævlig godt spørsmål. Kanskje en form for ørn, for å kunne holde meg litt på avstand.

 

Hvem er ditt forbilde?

– I utgangspunktet en av mine foreldre eller begge. Ser vi bort fra det, er det min venninne Synve. Hun er den minst egoistiske person jeg kjenner i hele verden. Ekstremt lite selvsentret og uansett hvordan du er, hvor du kommer fra, hvem du er, så er hun respektfull. Det er ikke noe tull liksom. Det liker jeg!

 

Hvilken person ønsker du å gi en shoutout til?

– Sofia Slang Lygren, hun jobber i FN-sambandet. Hun skal arrangere barnedagene under internasjonal uke. Jeg synes hun er flink.

 

Hvilken hendelse denne uken vil du vie ekstra oppmerksomhet? (egenopplevd eller nyhetsrelatert)

– Jeg er egentlig veldig opptatt av å følge med på nyheter og slikt, men denne uken har det ikke vært så mye av det jeg har intressert meg for. Så jeg vil gjerne få understreke og påpeke at jeg har vært på spinning tre ganger denne uken.

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken?

– Spinning, tre dager på rad faktisk!

 

Hva er ditt ultimate tacotriks?

– Jeg har ikke et spesielt triks, men jeg følger rekkefølgen min slavisk. Først rømme, så kjøtt osv. No questions asked. Men jeg har faktisk byttet til fajitaskrydderet! Det er så mye bedre, så kanskje det kan være et triks eller tips?

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

– Fri fra jobb er det første jeg tenker og gjerne med festivitas fredagen og lørdagen. Det er jo så mye bra som kan skje i helgen, men feks om vinteren: chillet fredag, dagstur med ski på lørdag, ut på kvelden, og slappe av med en serie på søndagen.

 

Er du god på ski?

– Nei.

 

Hva synes du er det beste med å studere jus?

– At det vi studerer er veldig interessant. Jus synes jeg er veldig gøy. Det er ikke noe tvil om at jeg har tatt et riktig valg.

Author: Pernille Bucher-Johannessen