Ga kroner på Kronbar

Som student er det ikke alltid like lett å kunne bidra med store pengebeløp til innsamlingsaksjoner. Det sørget en gjeng fra Høgskolen i Bergen for å motbevise. -Det at vi greide å samle inn så mye penger er helt utrolig, sier Inga Magdalena Vatle Sandgren. 

Det er fredag kveld. Klokken har begynt å nærme seg halv åtte. Harald Olsvik står på scenen, med gitaren, for å starte i gang innsamlingsaksjonen på Kronbar. Innsamlingsaksjonen er satt i gang av studenter på høgskolen som ville samle inn penger til flyktninghjelpen.

– Inspirasjonen kom fra Elisabeth, som jeg bor med. Hun sa en kveld etter en veldedighetskonsert på NRK at det sånt hadde vært gøy å få til. Videre foreslo hun at Kronstad kunne være et sted å ha arrangementet, og det var slik det startet, forteller Inga Magdalena Vatle Sandgren, en av arrangørene.

Arrangementet ble laget for studentene slik at de kunne bidra med de kunne. Måten å bidra på var ved å kjøpe lodd, by på auksjon, og alt tipset i baren gikk til flyktninghjelpen akkurat denne kvelden. Arrangørene valgte å ha en innsamlingsaksjon for flyktningkrisen fordi det er en akutt sak akkurat nå.

– Vi valgte flyktninghjelpen som organisasjon fordi de driver med bærekraftig hjelp, som vil si arbeid som fokuserer på både å hjelpe flykninger der de er, med mat og forsyninger, men også med plasser å bo, forteller Oda Marie Lande Nilsen.

Flere artister på scenen

På scenen resten av kvelden er det flere innslag fra forskjellige artister. Bart Clavier og Elisabeth Torstuen Band, var på scenen i løpet av kvelden og ble også auksjonert bort, noe Harald Olsvik også ble. Mannskoret Arme Riddere og Studinekoret Sirenene tok også scenen med noen sanger hver.

Med loddene kunne man vinne goodibags og gavekort til forskjellige fasiliteter. Loddsalget var på over 13 000 kroner bare det alene. På auksjonen gikk en kveld med Elisabeth Torstuen Band gikk for 1500 kroner, en kveld med Bart Clavier for 600 kroner, og gavekort til en på Voss rafting til 600 kroner. Mens en kveld med Harald Olsvik ble mer en spennende auksjon hvor partene gikk frem og tilbake, men det en kveld med han endte opp med 3000 kroner.

I følge flyktningehjelpen var det i 2014 59,5 millioner mennesker på flukt. Dette var en økning på 8,3 millioner fra 2013.

– Det som er litt viktig å tenke på er jo at flykningproblematikken har vart lenge, selv om det kanskje er først nå vi nordmenn har forstått hvor ille det faktisk er. Og vi som studerer ønsker å hjelpe, og dette var en fin og suksessfull måte å gjøre det på, avslutter Nilsen.

Author: Hanne Cecilie Sagen