Gratis rundstykker lager kø på Kronstad

Like før klokken slår 11.00 på Kronstad, står flere studenter i lange køer og venter på å kunne smøre seg matpakke. Rikelige mengder med rundstykker, brød, pålegg og salat er lagt frem, og det er tydelig at «alle skal få».

Med så mange studenter og utdeling av gratis mat, sier det seg selv at det skapes køtilstander, men det letter på humøret når Studentparlamentet går rundt og tilbyr kaffe mens du venter! De vet å varme et studenthjerte; med gratis mat og kaffe.

Denne matpakkesmøringen er arrangert andre året på rad av Studentparlamentet i sammenheng med verdensdagen for psykisk helse.

parlamentetedit
Eirik K. Kjevik og Fredrik Bødtker fra Studentparlamenter spredte glede blant høgskolestudentene i går.

– Det er mange studenter som er dårlige på å smøre seg matpakke, og vi vil derfor spre glede ved å dele ut gratis mat i sammenheng med verdensdagen for psykisk helse. Vi tenker at dette gir oss muligheten til å glede studentene, samtidig som de kan glede noen andre videre med å smøre matpakke til dem, sier Eirik K. Kjevik, forskningspolitisk ansvarlig i Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen.

Verdensdagen for psykisk helse har som formål å skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse, og er en årlig markering som holdes over hele verden. Studentparlamentet markerer denne dagen med å spre glede blant studenter, og lyse opp skoledagen litt.

– Vi håper dette gir studentene en liten avbrekk fra lesingen i dag, og muligheten til å gjøre noe hyggelig sammen, sier Kjevik.

Det er ingen tvil om at tiltaket er populært, da arrangørene tidlig måtte på ny handlerunde for å fylle på med pålegg.

 

Author: Sana Nazir