Gratulerer med dagen King Harold – King of Norway fyller 84 år – Royal Central

Hans majestet Kong Harold av Norge feirer 84-årsdag søndag. For å markere anledningen arrangeres en våpenhilsen klokka 21 fra artilleri på Fortress Agarshas i Oslo. Det er norsk tradisjon å hylle bursdager til kong Harold, dronning Sonja, kronprins Hagon og kronprinsesse Mete-Marit fra 11 norske forter.

Norges konge fødselsdag markeres kun offentlig når det er et spesielt jubileum, ellers er det bare en privat feiring. Kongens sykefravær ble utvidet til mars, og på grunn av epidemien ville det ikke være noen stor feiring. Regler er nå på plass i Norge, slik at du kan spise med maksimalt 10 personer, inkludert ditt eget hjem. Royals har også sagt at de vil følge alle reglene. Royal Court sier at King blir i Oslo hyttekonserter til mars. Vi kan anta at det blir en liten privat feiring for familien i dag.

Raja har vært dårlig den siste tiden, men han har det veldig bra etter hjerteoperasjoner i 2020. Mange utenlandske medier spekulerer i at dette betyr at kongen snart vil trekke seg. Kongen er alltid klar på at han aldri vil gi opp, og løftet han ga det norske folk vil vare livet ut, sa han. Det har aldri vært tradisjon for resignasjon blant norske monarker. Norsk folk ønsker ikke at avgang skal bli en norsk tradisjon. Men vi kan for lengst se at kronprinsen vil påta seg noen av oppgavene til kong Hagon. Kong Hogan VII og kong Olav V var begge syke lenge på slutten av livet.

Harold var den første kongen av Norge som ble født på norsk jord på 567 år. Han ble født 21. februar 1937 i Skagam-godset, sønn av kong Olav av Norge og hans kone Martha, som ble født prinsesse av Norge og prinsesse av Sverige.

READ  En flaske frosne nyheter skyller utenfor kysten av Norge

De siste årene har vært veldig spesielle når det gjelder King Harold Kings bursdagsfeiring. På bursdagen sin i 2017 feiret kong Harold med familien på en privat ferie i Sør-Afrika. Siden kongen og dronningen ble født samme år, har det vært en praksis for begge å markere bursdager i samme fellesfeiring. Feiringen fant sted da de fleste kongelige i Europa samlet seg i Oslo for å feire 80-årsjubileet for kongen og dronningen.

Kong Harold og dronning Sonja feiret sitt gyldne bryllupsdag i 2018. Den kongelige familien bestemte seg for ikke å holde nytt nyttårsaften i 2018, da det var to påfølgende jubileer, 80-årsjubileet i 2017 og 25-årsjubileet for kong Harolds regjering i 2016.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *