Grisete kunst på Kronstad

Arealforvaltningens største frykt har blitt en realitet: Campus Kronstad har blitt en grisebinge.

Er du glad i økologiske griser, er student ved Høgskolen i Bergen og trives i skogholtet ved campus? Da har du griseflaks. Fire ungarske ullgriser har flyttet inn, og du er mer enn velkommen på visitt. Binge-watching får en helt ny betydning.

Grisenes opphold på Høgskolens område er første ledd i et kunstprosjekt med navn «Luftballett». Grisene skal tråkke opp jorda i noen uker, før de flytter hjem og erstattes med poteter.

De nye beboerne har fått et lite grisehus og en romslig innhengning de skal oppholde seg i under sitt opphold. Det er altså ingen tvil om at det er lettere å få bygge grisebinger enn studentboliger. Nøff said.

Prosjektet er satt i gang av organisasjonen KORO (Kunst i det offentlige rom), som ifølge sine nettsider jobber for å sikre at flest mulig skal kunne oppleve kunst av høy kvalitet i offentlige inne- og uterom over hele landet. Kunstneren bak dette prosjektet er Margrethe K. Brekke. Hun har hatt griseflaks, og fått med koreograf Øystein Nesheim og økologisk bonde Jon Ingemar Gjerde.

Resten av kunstprosjektet blir kjent i september, når det er tid for å høste poteter.

Kontrast1 ser behovet for å be studentene om å ikke la kjøttfri mandag gå ut over våre nye gjester.

Mer om dyr: Er reptiler de nye hobbydyrene?

Author: Martin Furland