Halloween-kostyme på budsjett

Halloween er rett rundt hjørnet, og med det følger oransje gresskar og jakten på det perfekte kostymet. I år skal vi gjøre jakten litt lettere og gi deg et kostymetips.

Et Halloween-kostyme trenger ikke rane lommeboken din, det finnes nemlig flere billige og enkle løsninger. Vi har tatt utgangspunkt i ideen til Laruen Conrad med dyreører som tilbehør til en enkel kjole eller skjorte. For at kostymet skal koste minst mulig er jo nettopp den beste løsningen å ta noe du har hjemmet, og jobbe seg ut i fra det. Jenter har som oftest flotte kjoler hengende i skapet som skriker etter å bli brukt, mens gutter har skjorter. For at kjolen eller skjorten skal forvandles til et kostyme føyer du til hårbøyle med dyreører. Her kommer en ”gjør det selv-guide”!

Dette trenger du. Foto: Benedicte Lynum
Dette trenger du. Foto: Benedicte Lynum

Det du trenger:

Hårbøyle
Hvitt og grått stoff
Piperensere
Limpistol
Ståltråd
Saks
Blyant
Papir

Steg for steg:
1. Sett limpistolen på slik at den blir varm til senere.
2. Du trenger blyant, papir og saks. Tegn opp et kaninøre i den størrelsen du vil ha på papiret og klipp ut til en mal.
3. Du trenger stoff, saks, blyant og malen. Legg malen i nederste kant på stoffet og tegn med blyant rundt malen. Fjern malen og klipp med omtrent 1 cm avstand rundt fra der du streket opp med blyant. Gjør dette to ganger på hvitt stoff. Deretter streker du opp to kaninører med malen på grått stoff. Her klipper du langs kanten av blyantstreken. Legg de grå ørene oppå det hvite.

12194368_10153664190610903_1232308959_o
Klipp med en centimeters klaring på det hvite stoffet. Foto: Benedicte Lynum

4. Ta frem hårbøylen og fire piperensere. Deretter bretter du piperenseren i dobbelt som du snurrer rundt hårbøylen. Dette gjøres to ganger til hvert øre.

Bruk piperørene til å feste stoffet. Foto: Benedicte Lynum
Bruk piperørene til å feste stoffet. Foto: Benedicte Lynum

5. Bruk limepistolen til å lime sammen tøystykkene. Før limpistolen langs kanten av piperenseren, langs det grå kaninører og brett kanten av det hvite kaninøret over piperenseren. Dette gjøres på begge sider.

Bruk limpistol til å feste stoffet til piperørene. Foto: Benedicte Lynum
Bruk limpistol til å feste stoffet til piperørene. Foto: Benedicte Lynum

6. Klipp litt ståltråd som du snurrer rundt hver piperenser som er festet rundt hårbøylen. På den måten er du sikret at kaninørene er festet godt fast.

Bruk ståltråd til å sikre ørene. Foto: Benedicte Lynum
Bruk ståltråd til å sikre ørene. Foto: Benedicte Lynum

7. Til slutt sminker du deg litt i ansiktet som en kanin. Så, voilà!

Kaninifisert. Foto: Benedicte Lynum
Kaninifisert. Foto: Benedicte Lynum

 

Author: Benedicte Lynum