‘Han vil være lykkelig’: Capitol-opprørere mener Trump ‘kalte’ dem, de vil ikke bli utsatt for noen straff

“Jeg vil trekke meg tilbake fra grusomhetene ved angrepet. Se på 6. januar fra et helt annet perspektiv, opprørernes perspektiv,” sa Diana Dijet, en demokratisk kvinne som er en av partiets advokater i Senatet.

“Deres egne uttalelser før, under og etter angrepet gjør det klart at Donald Trump ble angrepet på hans instruksjon og for å utføre hans ønsker.”

Han la til: “Donald Trump sendte dem dit. De trodde virkelig at hele innbruddet var på anmodning fra presidenten, og vi vet det fordi de sa det. ”

Stephen Colbert feller tårer over GOP-senatorer ved tiltale

MS, som representerer det første kongressdistriktet i Colorado, som dekker en del av byen Denver. DJ åpnet Demokratenes sak på den tredje dagen av Trumps rettssak i Senatet.

Onsdag viste senatorene urovekkende og voldelige videofilmer, hvorav noen aldri hadde blitt sett før, og understreket opprørernes voldelige natur, deres forsøk på å finne visepresident Mike Pence og “henge” ham, og hvor langt de hadde trengt gjennom Capitol. bygning.

Faktisk bekreftet et felles møte i Kongressen den 6. januar Joe Bidens valgkolleksjon, og noen opprørere marsjerte til siden der noen politikere satt.

En video viste Utah-senator Mitt Romney som løp etter polititjenestemannen i Capitol Hill Eugene Goodman pekte i en sikker retning.

Da demokrater anla søksmål mot Trump torsdag morgen, tror folket som er involvert i opptøyene – mer enn 200 er arrestert og er under etterforskning – at de handler på ordre. Tidligere president.

Fem personer ble drept i hendelsen, hvorav den ene var politibetjent.

“Alle, dette er ikke en skjult forbrytelse. Presidenten ba dem bli, så de håpet de ikke ville bli utsatt for noen straff, »la han til.

“Publikum ekko Donald Trumps tale og ropte ordene hans. Da de i mengden fulgte hans retning og marsjerte til Capitol, sang de de samme ordene som gikk utover denne bygningen,” sa han. “Flere og flere opprørere innrømmer at de kom i Trumps retning.”

I forrige måned, en uke før han gikk av, ble Trump tiltalt av Representantenes hus for sin “6. januar provokasjon” i hans møte den 6. januar, hvor hundrevis av hans støttespillere samlet seg for å “stoppe tyven” og hevdet at Ben hadde rigget valget. Sa igjen.

Tre amerikanske presidenter, Andrew Johnson, Bill Clinton og Trump, er tiltalt av huset. Trump er den eneste personen som har blitt siktet to ganger.

Ingen har blitt funnet skyldig av Senatet, som må stemme med to tredjedels flertall for å dømme en president.

De fleste observatører mener at demokrater ikke har stemmer for å finne Trump skyldig, eller stemme for å hindre ham i å stille til valg igjen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *