Hardigurutton møter konkurranse på den norske kystlinjen fra 2021

Hardiguruton, et norsk skipsfelt, møter for første gang på flere tiår den verdensberømte norske kystferden.

To nye skip fra Havila kystrute Den vil reise nedover den historiske ruten mellom Bergen og Kirkenes senere i år, og to til er under bygging. Den første avgangen for å reservere er på nettstedet Havela Havila CastorAvreise Bergen 6. juli.

I 2017 delte den norske regjeringen kystrutetilbudet i tre og innførte konkurranse. To kontrakter ble tildelt Hardigruton AS, den andre til det nyopprettede Havila Kistruton AS. Et nytt navn for mange reisende, Havela er et familieeid selskap Lang historie I sjøfartsrelaterte tjenester i Norge.

Syv Hardigruton-fartøyer vil være i tjeneste, så tilbudet om daglige avganger fra Bergen vil fortsette, med forbehold om fortsatt koronavirusrestriksjoner. Daglig service har blitt suspendert og redusert de siste 12 månedene.

Grønne skip utenfor kysten av Norge

Fire nye skip-Havila Cabella, Havila Castor, Havila Polaris Og Havila PolluxBatteriet kan kjøre opptil fire timer på batteristrøm. Mangel på støy og utslipp forbedrer ikke bare turismeopplevelsen, men krever også en tilnærming for å oppfylle de strenge nullutslippsreglene for Fjordregionen, som vil bli introdusert av den norske regjeringen senere dette tiåret.

Selskapet hevder at verdens største batteripakker vil bli ladet på land med strøm generert fra vannkraft. Når batteristrømmen er lav, vil fartøyene bytte til naturgass, noe som reduserer CO2 Utslipp er omtrent 25%.

En ny oppføring på en historisk sti

Denne modifikasjonen var den siste utviklingen av en transportrute som siden 1838 startet en rutetrafikk mellom et damplokomotiv på hjul og Troms.

I 1908 ble havnen utvidet til å kjøre mellom Bergen og Kirkenes. Den siste endringen er salg av turpakker til internasjonale turister.

Hardigruten – og en utfordring til Havila

Huttigurutan har fire år på seg til å forberede seg på endringen i kystveien. Den svarte med å utvide reiser til steder som Arktis og Antarktis, samt å ta direktereiser fra Dover i det sørøstlige Storbritannia til Norge og Svalbard.

Skipsfeltet kunngjorde nylig en Utvidelse av Dover Services I sesongen 2022-23 etter sterk interesse fra britiske kunder.

“Siden lanseringen av våre Dover-avgangsbåter har etterspørselen og appetitten for ikke-flyreiser nærmere hjemmet økt,” sa Anthony Daniels, daglig leder, Hardigruton, Storbritannia.

Til tross for utvidelsen møtte selskapet et steinsprang i 2020 da etterspørselen fortsatte å avta på grunn av restriksjoner på koronavirus og negativ omtale for det innvendige utbruddet.

Men Havila står overfor sine egne utfordringer. Smittsom ledd Problemer med forsendelsessiden Det betyr at selskapet gikk glipp av åpningsdatoen for kontrakten i januar 2021. Da skipene endelig seiler i år, møter Havila usikker etterspørsel og en krig for merkevareerkjennelse. Dette gjelder spesielt i det internasjonale markedet, som Hardigruten ligner på den norske kystveien.

READ  Howard - 12 nye positive modeller i NRK Westland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *