Høgskoledirektøren har søkt ny jobb

Christian Fotland tok over stillingen som høgskoledirektør i september i år. Nå har han søkt til en stilling som rådmann i Os kommune.

Høgskoledirektør Christian Fotland har søkt stilling som rådmann i Os kommune, og 15. desember avgjøres det om han får tilbud om stillingen. Vi har snakket med Fotland om hvorfor han har valgt å gjøre dette.

Hva er bakgrunnen for at du har søkt på stilling som rådmann i Os kommune?

– Da jeg ble ansatt i april skulle Høgskolen i Stord/Haugesund til Stavanger, og Høgskolen i Bergen var stor nok til å stå for seg selv. Høgskolen i Sogn og Fjordane var ikke et tema.

Les også: En direktør for studentene

Direktøren forteller videre at ved en eventuell fusjon vil overtallighet bli tema, da det vil gå fra tre direktører til mulig ansatt rektor som både vil være faglig og administrativ leder. Det kan ikke være tre høgskoledirektører på en Høgskole.

– Jeg ønsker å rapportere til et styre og ha det overordnede ansvaret for organisasjonen. Jeg ønsker å være en toppleder, og ikke i et underordnet ledd.

Fotland påpeker at fusjonsarbeidet og omstruktureringen er positiv for Høgskolens videre vekst, og for at den skal være konkurransedyktig også i framtiden blant flere større institusjoner.

– Dette er riktig vei å gå for Høgskolen.

Han sier at stillingen som rådmann i Os kommune ikke var en mulighet han kunne la gå fra seg.

Fotland er ikke ukjent med rådmannrollen. Før han takket ja til stillingen som høgskoledirektør i april i år, jobbet han nesten fire år som rådmann i Lillehammer. Før det var han rådmann i seks år på Radøy.

Author: Martin Furland