Høgskolestudenter videre i musikkfestival

Rusty Diamond spiller denne helgen semifinale på Garage i Emergenza Festival Bergen etter å ha kommet seirende ut av de innledende rundene tidligere i høst. Semifinalene foregår fredag 28. og lørdag 29. oktober på Garage. Rusty Diamond spiller 23.30 på lørdagen.

De meldte seg på denne konkurransen for å få eksponert seg litt mer for Bergensscenen, vise frem hva de kan og kanskje få noen kontakter i samme slengen. Det var og en mulighet til å komme seg litt ut av Kronbar.

– Og så kostet det bare 500 kr, ler de.

Bandet består av HiB-studentene Benjamin Rindarøy på keyboard, gitarist Søren Johan Schnitler, Nadim Khadoor på trommer, bassist Jørgen Haugland og vokalist Christer Steinfinsbø. Tradisjonen tro møter i år to av medlemmene opp en stund senere en de andre, men på forskjellige tidspunkt.

Ideen om å starte bandet fikk Benjamin og Søren i 2012, da bare som en idé om at det hadde vært gøy. Selve etableringen som band skjedde ikke før 2013. Bandet startet de som likesinnede musikere med et ønske om å spille i lag og ha det kjekt. Og de beskriver seg selv som en gjeng livsglade mennesker som deler musikk, god stemning og gjerne en (eller flere) øl i sammen.

Når de får spørsmål om hva musikken betyr for de blir det stille et lite øyeblikk, men de blir raskt enige om at musikken betyr veldig mye. Det er en måte å uttrykke seg på og du får utløp av veldig mange følelser.

– Det er ikke ofte du får skrike folk opp i ansiktet, sier Christer.

Bandet er enige om at det er dette de kan og det er generelt gøy å drive på med.

 

Først og fremst musikere

Musikken de spiller lager de selv. Det starter ofte med at Søren eller Benjamin får en idé og skriver ut ifra den, mens bandet setter sitt eget preg på det i fellesskap. Sjangeren deres er i hovedsak hardrock inspirert av 70- og 80-tallsrock med innslag av nyere, men ved spørsmål om de har noen band som inspirerer stilen deres sier de spøkende Beer, Tits n’Shenanigans.

– Vi blir vel inspirert av forskjellige band alle sammen, men alle under paraplyen hardrock, sier Nadim

Selv karakteriserer de stilen sin som hard rølp.

Når de så blir spurt om musikk er noe de ønsker å leve av er svaret enstemmig: JA. De ser gjerne på seg selv som musikere, og studenter på deltid.

Bandet anbefaler alle å komme til Garage denne helgen. De trekker fram bandet Close som skal spille på på fredagen og forteller at et av medlemmene er kun 15 år. Nadim påpeker at han kunne sykle før han i hele tatt ble født!

Prisen for arrangementet på Garage denne helgen er 175 kr ved kjøp i døren, men om du kjøper gjennom bandet koster det kun 130kr.

Bandet tipser også om at siden man stemmer gjennom QR-skanning, kan det være lurt å laste ned en skanner på forhånd.

Her finner du Facebook-siden til bandet.

Vi ønsker dere lykke til videre i festivalen!

 

Litt om festivalen:

Emergenza Festival er den største internasjonale festivalen for usignerte band. Her kan alle band som ikke har en kontrakt med et stort plateselskap delta. Festivalen er en stor arena for band i etableringsfasen som ønsker seg kontakter i musikkbransjen. Deltakerne får og muligheten til å spille på populære og anerkjente klubber i Europa. Under festivalen får deltakerne 25 minutter til rådighet for å vise hva de er gode for.

Author: Bettina Henriette Strand Vik