Høstens seriemaraton?

Høsten er her, og det er endelig lov å korte ned på dagene til fordel for seriemaraton under pleddet mens regnet hamrer på vinduet. På min høstliste står fem serier. 

Mr. Robot (2015)

Mr. Robot. Foto: USA Network
Mr. Robot. Foto: USA Network

Drama/thriller. 43 min+. En sesong.

Serier handler om en særdeles datakyndig type med sosial angst og klinisk depresjon. Han blir rekruttert til hackergruppen ”fsociety” av lederen deres, mr. Robot. Her ser jeg for meg dataverdenes svar på V fra V for Vendetta, men det gjenstår å se. En av gruppens kjernesaker er å slette all gjeld ved å felle et av verdens største selskaper, E Corp. Jeg har hørt at det blir litt i overkant psykiske problemer, som får Saga Norén til å fremstå som et glansbilde for psykisk helse, men også at dette er ”tidenes serie”. Mr. Robot ligger per dags dato på en saftig ni av ti på International Movie Database(IMDb), som er min største kilde til visdom. Min konklusjon er at serien er verdt et forsøk. Og ps: hvis du er som meg, og ikke klarer å slappe av før du kommer på ”åååhr, hvor har jeg han der fra?”, kan jeg fortelle deg at ja, hovedrolleinnehaveren er han fra The pacific og The war at home.

 

How to make it in America (2010)

How to make it in America. Foto: Alleywatch.com
How to make it in America. Foto: Alleywatch.com

Komedie, drama. 30 min. To sesonger

Okei, dette er på ingen måte en ny serie, men det er en av mine absolutte favoritter. Mitt inntrykk er at få har fått med seg denne, og det er trist. Serien handler om to kompiser i New York som prøver å slå gjennom som designere i byen. Det er bromance, humor, rare greier og topp stemning. Lake Bell er seg selv lik i serien, der hun spiller av og på-kjæresten til Bryan Greenbergs karakter, og bare det i seg selv er verdt å trykke play for. Fremdeles ikke overbevist? Mark Wahlberg(Entourage) står for regien. Fremdeles ikke overbevist? Bare se introen, som er av nydelig HBO-kvalitet. Det er en viss fare for at tittelsporet I need a dollar fester seg, men hva har vel det å si? Det gjenspeiler bare studentrealiteten. Se den. Jeg skal se den på nytt. For fjerde gang.

 

Manhattan Love Story(2014)

Manhattan Love Story. Foto: Digitalspy.com
Manhattan Love Story. Foto: Digitalspy.com

Komedie. 21 min. En sesong.

Hvis du vil ha lett, sjarmerende underholdning, kan du trygt sette deg ned med Manhattan Love Story. Serien handler om to stykker som begynner å date (utenlandsk konsept, usikker på hva det er), som for så vidt høres ut som noe du har sett før. Det nye her er at man som seer kan høre hva de tenker i alle situasjoner. Det høres litt slitsomt ut, men det fungerer. Gjenkjennelsesfaktor og litt kliss, det er hyggelig i ny og ne.

 

The Returned (2015)

The Returned. Foto: TV by the numbers
The Returned. Foto: TV by the numbers

Skrekk, drama. 42 min. En sesong.

Hva skjer her? Piloten var litt skummel, litt lovende og litt hæ? Det er en del serier i omløp nå som bygger på det overnaturlige, som Sense8 og Under the Dome, men valget mitt falt altså på The Returned. Serien bygger på den franske Les Revenants, som er fornyet for sesong to. Et busslass med mennesker blir drept i en ulykke, og hele bygden er i sorg. Etter lang tid begynner disse antatt døde menneskene å dukke opp igjen, uten å være klar over at de har vært borte i lang tid, er(skal være?) døde, og uten å ha blitt eldre. Piloten tar for seg reaksjonene til blant annet foreldrene som plutselig har sin døde datter levende på rommet sitt, som tror hun har vært borte i noen timer, og en liten, mystisk gutt som jeg egentlig ikke har lyst til å tenke på rett før jeg går inn på det mørke rommet mitt. 7,2 på IMDb er ikke kjempeoverbevisende, men jeg er nysgjerrig.

 

The Honourable Woman(2014)

The Honourable Woman. Foto: Sundance TV
The Honourable Woman. Foto: Sundance TV

Drama, thriller. 60 min. En sesong (miniserie)

Jeg elsker de første sesongene av Homeland, derfor føler jeg at denne skal få meg til å glemme gradestokken. Maggie Gyllenhaals karakter jobber aktivt for forsoning mellom palestinerne og israelerne. I følge TV2 Sumo er dette ”En politisk thriller med høyt tempo, satt mot et internasjonalt bakteppe av hemmelig etteretning og statlig paranoia – en serie for «Homeland»-fansen.” Det høres i det minste bra ut. Jeg velger å tro at serien er verdt åtte timer av livet mitt.

Videre skulle Empire, sesong tre av Broen og Vikings blitt viet litt tid på skjermen, men det får vi ta i eksamensperioden.

Author: Ingvild Tømmervåg